
Aydın’da yaklaşık 4 ay süren kurak dönemin ardından dün itibariyle yağışlar başladı. En çok yağış alan bölge Çine Kavşit olurken metrekareye düşen yağış miktarı 24.2 kilogram olarak ölçüldü.
Aydın’da uzun süredir beklenen yağış, dün itibariyle kent genelinde etkisini gösterdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından, Aydınlılar yağışlı havayı karşıladı. Kent, en son Mayıs ayında yağış almıştı ve yaklaşık 4 aylık kuraklık döneminin ardından yağışlaryla rahat nefes aldı.
Meteoroloji verilerine göre, 29 Eylül 2025 saat 06.00 ile 30 Eylül 2025 saat 06.00 arasında kent genelinde metrekareye düşen yağış miktarları şöyle gerçekleşti: Çine Kavşit: 24.2 kg, Söke Karakaya: 18 kg, Nazilli: 17.8 kg, Kuşadası Güzelçamlı: 17 kg, Karacasu: 15.3 kg, Kuyucak: 15.3 kg, Kuyucak Musakolu: 14.7 kg, Didim: 14.6 kg, Yenipazar: 14.5 kg, Çine Bahçearası: 14.1 kg
Bu veriler, Çine Kavşit’in metrekareye düşen yağış miktarıyla Aydın genelinde en fazla yağış alan bölge olduğunu ortaya koydu. (İREM DELİCE)
ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.