AyFm 100.5
  • 31 Temmuz 2025, Perşembe 14:49

Kanalizasyon patladı; Çerçioğlu’nun siyasi pislikleri ortaya saçıldı

Yazar Ergün Poyraz, bazı sosyal medya mecralarında kendisi hakkında yapılan paylaşımlara açıklık getirdi. Poyraz, iddia edilen paylaşımların, Özlem Çerçioğlu ile beraber çalıştıkları dönemde, kendisinin bilgisi, onayı ve talebi doğrultusunda yapıldığını belirtti.

Çerçioğlu’ndan CHP Genel Başkanı, milletvekilleri ve belediye başkanlarına yönelik paylaşımlar, Ergün Poyraz’ın sosyal medya hesabından yapılmıştı. “Tümü Çerçioğlu’nun onayıyla yapıldı” diyen Yazar Ergün Poyraz, “Bülent Tezcan’dan Özgür Özel’e, Ömer Günel’den Ali Çankır’a kadar hedef gösterdi. Metinleri kendisi gönderdi. CHP içindeki paylaşım savaşını birlikte yürüttük” açıklamasında bulundu.

CHP’DE DEPREM YARATAN İDDİALAR

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu hakkında yazar Ergün Poyraz’ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalar, Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) adeta deprem etkisi yarattı. Poyraz, bugüne dek yaptığı çok sayıda tartışmalı paylaşımın, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Milletvekili Bülent Tezcan ve pek çok belediye başkanı hakkında bizzat Çerçioğlu tarafından yazdırıldığını ve kendi sosyal medya hesabından paylaşılmasının talep edildiğini öne sürdü.

POYRAZ: “10 YILI AŞKIN SÜREDİR BİRLİKTE ÇALIŞTIK”

Poyraz açıklamasında, “10 yılı aşkın süredir Özlem Çerçioğlu ile birlikte çalıştım” diyerek süreci şöyle anlattı:

“Arif Kunur adlı kişinin sayfasında şahsımla ilgili bazı paylaşımları yeni fark ettim. Bunların ikisi de Özlem Çerçioğlu’nun bilgisi, onayı ve talebiyle yapılan paylaşımlardır. Ziyaret fotoğrafı 4 Mayıs 2024 tarihine ait. O gün eşimle birlikte kendisini ziyaret ettim. Hatta bu ziyaret çok konuşulmuştu. O gün bana bizzat bazı paylaşımları yapmamı söyledi. Daha önce de Ömer Günel hakkında yazdığım kitabı teslim ettiğimde benzer taleplerde bulunmuştu.”

ÖMER GÜNEL HAKKINDA: “ŞEYTANIN TA KENDİSİDİR”

Poyraz, ziyaret sırasında Çerçioğlu’nun kendisine Ömer Günel hakkında çok sert ifadeler kullandığını belirtti. Poyraz’ın anlatımına göre Çerçioğlu, Ömer Günel için “Şeytanın ta kendisidir. Şeytan olmasa yurt dışında şirket kurar mı?” diyerek bu sözleri paylaşmasını istedi.

“O gün benden Günel hakkında hazırladığım kitabın kapağını paylaşmamı, ardından da bu sözü yazmamı istedi. 28 Mayıs’ta tekrar aynı paylaşımı yapmamı istedi. O sırada hastanedeydim ama hasta yatağımda bile yerine getirdim.”

“BÜLENT TEZCAN, HİKMET SAATÇI, FATİH AKKENTLİ… LİSTE UZAYIP GİDİYOR”

Yazar Poyraz, yalnızca Günel değil, CHP içerisindeki birçok önemli isme yönelik paylaşımların da doğrudan Çerçioğlu’nun yönlendirmesiyle yapıldığını iddia etti:

“Bülent Tezcan, Hikmet Saatçı, Fatih Akkentli, Ali Çankır gibi isimlerle ilgili bana metinler gönderdi. Paylaşmamı istedi. O dönem bu isimlerin tasfiye edilmesini isteyen bir strateji izliyordu. Ben de Çerçioğlu ile olan güven ilişkimiz gereği, bu isteklerini yerine getirdim.”

“ÖZGÜR ÖZEL’İN ‘TAYYİP CEKETLİ’ PAYLAŞIMI DA ONUN SENARYOSU”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yönelik olarak sosyal medyada paylaştığı “Tayyip ceketli” fotoğraf üzerinden yapılan paylaşımın da Çerçioğlu’nun bilgisi ve izniyle yapıldığını açıklayan Poyraz:

“CHP üyesi olduğum için bu tür paylaşımların disiplin soruşturmasına yol açmasından çekindim. Kendisine sorduğumda bana ‘Hikmet bizim adam, sen Ömer’e sallamaya devam et’ dedi. Hatta ‘Disipline verirlerse kızdım, yaptım dersin. Arayanlara da ben karışmam, adamı atıyorsunuz, kızmış derim’ dedi.”

“EKREM İMAMOĞLU HAKKINDA PAYLAŞIMLARI BİLE BENİM ADIMA YAPTILAR”

Poyraz ayrıca, sosyal medyada kendisine atfedilen FETÖ imalı Ekrem İmamoğlu paylaşımlarının da kendi bilgisi dışında, sahte hesaplardan yapıldığını iddia etti:

“Çerçioğlu’na kızdığım zamanlar telefonlarını açmıyordum. Bana ulaşamayınca, benim adıma sayfa açıp FETÖ benzetmeleri gibi içerikler paylaşmışlar. Bunları da şimdi benim üstüme yıkmaya çalışıyorlar.”

“DÜN BENDEN İSTEYENLER, BUGÜN TROLLERİYLE SALDIRIYORLAR”

Poyraz, açıklamasının sonunda kendisine sosyal medya üzerinden saldıranları da hedef aldı:

“Dün bu paylaşımları yapmam için yalvaranlar, bugün trolleriyle üzerime çullanıyor. Bu nasıl omurgasızlık! Dün arkamda duranlar şimdi sustu. Bu suskunluk bile gerçekleri ispatlıyor.”

ÇERÇİOĞLU CEPHESİ SESSİZ, CHP KULİSLERİ HAREKETLİ

Özlem Çerçioğlu cephesi, Poyraz’ın bu ağır ithamlarına karşı henüz bir açıklama yapmadı. CHP kulislerinde ise iddialar büyük yankı uyandırmış durumda. Parti içi muhalefetin bu açıklamaları kullanarak Çerçioğlu’na yönelik daha sert bir pozisyon alabileceği, disiplin süreçlerinin yeniden gündeme gelebileceği konuşuluyor.

CHP’nin yerel yönetimlerindeki dengeleri sarsma potansiyeli taşıyan bu açıklamaların yankılarının önümüzdeki günlerde daha da büyümesi bekleniyor. Özellikle partinin kurultay sürecinden sonra yaşanan iç kırılmaların ardından gelen bu çıkış, yalnızca Aydın’da değil, Ankara siyasetinde de ciddi etki yaratacağa benziyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.