
Dünya sofralarının vazgeçilmezi olan Aydın incirinde yeni sezon başladı. Tarım İl Müdürlüğü’nde düzenlenen toplantıda bu yılın rekoltesi değerlendirildi. Ancak piyasanın manipüle olmaması için resmi rakamlar açıklanmadı.
Aydın Tarım İl Müdürlüğü’nde düzenlenen “Kuru İncir Rekoltesi Değerlendirme Toplantısı”na İl Müdürü Ayhan Temiz ve komisyon üyeleri katıldı. Saha çalışmaları sonucu hazırlanan raporların Bakanlığa gönderildiği belirtildi. Temiz, üreticinin her zaman yanında olduklarını vurgulayarak, “Kalite ve verimi artırmak amacıyla yürüttüğümüz saha çalışmaları, eğitimler ve projelerle Aydın incirimizin dünya liderliğini koruması için çalışmaya devam ediyoruz” dedi.
KURAKLIK VE NEM ÜRETİCİYİ ZORLADI
Her yıl gönüllü olarak incir bölgelerini gezip tahminlerde bulunan ve “İncir Doktoru” lakabıyla tanınan Ahmet Er, bu yıl rekoltenin geçen yıl ile benzer olduğunu söyledi. Kuraklık, nemli hava ve Akdeniz meyve sineğinin üreticiyi zorladığını aktaran Er, “İncir mahsulü oldukça ilgi isteyen bir ürün. Hasadı, kurutma ve seçme süreci de zor. Üreticiler işçi bulmakta da sıkıntı çekiyor. Ancak bu yıl rekoltede ciddi bir düşüş beklemiyoruz. Kalite ise mevsim şartlarına bağlı olarak değişkenlik gösterebilir” ifadelerini kullandı.
AYDIN İNCİRİ DÜNYA SOFRALARINDA
AB Tescilli Coğrafi İşaretli Aydın inciri, eşsiz aromasıyla dünyanın dört bir yanına ihraç ediliyor. Üreticiler ise hem verim hem de kaliteyi artırmak için destek bekliyor. (ERDAL AYDIN)
ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.