AyFm 100.5
  • 14 Ağustos 2025, Perşembe 07:16

Aydın'da dün neler oldu?

Aydın’da dün siyaset gündemi, yerel yönetimlerde olası parti değişiklikleri iddialarıyla sarsıldı. Şehirde yaşanan trafik kazaları, sosyal etkinlikler ve çevre tartışmaları da dikkat çekti.

SİYASET GÜNDEMİNİ SARSAN TRANSFER İDDİALARI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile Sultanhisar, Söke ve Yenipazar belediye başkanlarının AK Parti’ye katılacağı iddiaları, Aydın siyasetine damga vurdu. CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, bu iddiaları doğrularken, kulislerde Çerçioğlu’nun rozetini 14 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın takacağı konuşuluyor.

CHP Efeler İlçe Başkanı Vasıf Süha Bayırlı, sosyal medyadan yaptığı sert açıklamalarla dikkat çekti. Partisinden ihracı gündemde olan Bayırlı, Çerçioğlu’nun olası transferi üzerinden sert ifadeler kullandı.

PARTİ DEĞİŞTİRME SÜRECİNDE YENİ İDDİALAR

Aydın kulislerinde, Çerçioğlu’nun AK Parti’ye geçmeden önce belediye personeline e-Devlet üzerinden CHP üyeliklerini sonlandırmaları yönünde talimat verdiği iddiası yayıldı. Bu iddia, bir WhatsApp grubunda paylaşılan mesajlarla gündeme geldi.

AK Parti’ye geçmesi beklenen belediye başkanları arasında adı geçen Söke Belediye Başkanı Mustafa İberya Arıkan’ın yardımcısı Yağız Pullukçu ise görevinden istifa etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin, Aydın’da düzenlediği basın toplantısında, Çerçioğlu’nun olası geçişini “Topuklu efe değil, topuklayan efe” sözleriyle eleştirdi.

KAZALAR VE ACİL MÜDAHALELER

Efeler ilçesinde sabah saatlerinde Böcek Mahallesi Aydın–Muğla karayolu üzerinde yem dağıtım aracı olarak kullanılan bir kamyonet, sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu uçuruma yuvarlandı. Sürücü yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

TOPLUMSAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLER

Aydın’ın Çine ilçesinde Yaz Kur’an Kursları, Merkez Çarşı Camii’nde düzenlenen törenle sona erdi. İlçe Müftüsü Yahya Ofşin, bu yıl kurslara bin 500’den fazla öğrencinin katıldığını belirtti. Programda öğrenciler ilahi, şiir ve sureler okudu.

ÇEVRE VE ALT YAPI TARTIŞMALARI

Söke–Kuşadası karayolunda yapımı süren TEİAŞ trafo merkezi projesi, çevresel etkileri nedeniyle eleştirildi. Avukat Özlem Arslanparçası, bitki örtüsünün kaldırıldığını, eğim dengesinin bozulduğunu ve drenaj sisteminin eksik olduğunu belirterek, yağışlı dönemlerde erozyon ve heyelan riskinin artacağını söyledi.

ASAYİŞ OLAYLARI

Efeler’de bir iş yeri, kimliği belirsiz kişilerce kurşunlandı. İş yerinin, bir gün önce Başkan Akşit’in cenazesi çıkışında tartışma yaşayan kişilerden birine ait olduğu iddia edildi.

Karpuzlu ilçesinde ise 27 yaşındaki Sezai Canal, balık avlamak için gittiği gölette kayboldu. Yakınlarının ihbarı üzerine bölgede arama-kurtarma çalışmaları başlatıldı. (İREM DELİCE)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.