Takip Et

/>

SON DAKİKA

İnşaat ustasının ölümle dansı

22 Mayıs 2020, Cuma 10:56

     


Efeler Güzelhisar Mahallesi’nde bir inşaatın dış cephe işini yapan dış cephe çalışmasını yapan inşaat işçisinin hiçbir güvenlik önlemi almaması yürekleri ağza getirdi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Güzelhisar Mahallesi 32 Sokak’ta 4 katlı bir binanın en üst kısmında dış cephe çalışmasını yapan inşaat işçisinin hiçbir güvenlik önlemi almaması yürekleri ağza getirdi. İnşaat işçisinin ölümle dansı, bir vatandaşın kamerasına böyle yansıdı.

4. katta çalışan işçinin hiçbir önlem almadan yaptığı çalışmayı görüntüleyen vatandaşlar, “Ne kemer, ne koruma, ne ayağında ayakkabı var. Bu nasıl bir cesaret, yok mu bunları denetleyen?” diye tepki gösterdi.

Aydın İnşaatçılar ve Emlakçılar Odası Başkanı Alaattin Durmaz, verdikleri eğitim ve seminerlere rağmen anşaat işçilerinin alışkanlıklarından vazgeçmediğini ve ölüme davetiye çıkarttıklarını belirtti. Ülke genelinde en fazla eğitim ve seminerin Aydın’da düzenlendiğini iddia eden Başkan Durmaz, “Biz inşaat işçisi üyelerimize yönelik sürekli eğitim ve bilgilendirme seminerleri düzenliyoruz. Onlara alınması gereken önlemleri tek tek anlatıp uygulamalarını istiyoruz. Bu önlemlerin de hem kendi can güvenlikleri hem de arkalarında yetim çocuklar bırakmamaları adına yapmalarını istiyoruz. Ama ustalarımız alışkanlıkların bir türlü vazgeçmiyor. Daha sonra yaralanmalı ve ölümle sonuçlanan bir çok kaza ile karşılaşıyoruz” ifadelerini kullandı. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler