Takip Et
  • 31 Aralık 2013, Salı

2013'te Aydın futbolu ve siyasetçiler

Bir yılı daha acısı ve tatlısıyla geride bırakırken, yeni umutlarla yeni bir yıla giriyoruz. Öncelikle Aydın’ın futboldaki iki profesyonel kulübünün 2013 yılını değerlendirmek istiyorum.

 

Aydınspor 1923 Kulübü’nü 2013 yılında iki ayrı Aydınspor 1923 olarak gördük. 2013’ün ilk yarısında şampiyon olan takım, sezon başı Abdurrahim Tikbaş, Taylan Kozacıoğlu, Bedri Kışkır ve Nuri Tuncal gibi Aydın’ın nabzını çok iyi bilen yöneticilerin de içinde bulunduğu iyi bir yönetimin içinden çıkan Başkan İlhan Günendi ile başarısını devam ettirmiş ve 3. Lig’de şampiyon olmuştur. Ama 2013’ün ikinci yarısında 2. Lig’de, maddi ve manevi olarak çok kötü yönetilen bir Aydınspor 1923 gördük.

 

Aydın’ın bir diğer kulübü Nazilli Belediyespor is, 2013 yılının ilk bölümünde Play Off oynamış, 1. Lig’e çıkma şansını lig sonuna kadar sürdürmüştü. 2013 yılının ikinci bölümünde ise, ligde zirveye yaklaşırken, Türkiye Kupası’nda başarılı olmuştur. Bu başarının yanında futbolcularla yapılan anlaşmanın yüksek olması ödeme sıkıntısına sebep olmuş. Futbolcuların birçoğunun alacağının olması Nazilli Belediyespor’un bu yılki en büyük başarısızlığıdır.

 

Aydın siyasetçileri ise, Aydın sporu açısından 2013 yılında başarılı olamamışlardır. Spora hiçbir katkıları olmamıştır desem, sanırım yanılmam. Yıllar önce Aydın sporuna fazlasıyla katkı sağlayan siyasetçileri gördükten sonra, şimdiki siyasetçilerimizin ilgisizliğine çok üzülüyorum. Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, başkanlık yaptığı 5 yıla yakın sürede Aydınspor 1923’e gösterdiği ilgi sayesinde, kulüp amatör kümeden 2. Lig’e ikinci lige çıkmasına katkı sağlamıştır. Ama Başkan Çerçioğlu, Aydınspor 1923’e gösterdiği ilginin yanında, diğer spor branşlarına ve diğer kulüplere hiç ilgi göstermedi. Hala yıllar önce yapılan spor tesisleri avunuyoruz. Başkan’ın yanında işi bilen, tecrübeli bir spor adamı olsaydı, Aydın sporuna daha fazla katkı sağlardı. 2003 yılından bu yana Aydın’ın milletvekilleri Aydın’ın sporu ile ne yazık ki ilgilenmemişlerdir.

Üç ay sonra yerel seçimler, yaklaşık bir buçuk yıl sonra da genel seçimler var. Mevcut Aydın milletvekilleri Aydınlılar’a sporla ilgili hiçbir vaatte bulunmasınlar. Çünkü insanların yaptıkları, yapacaklarının teminatıdır.

Sadece Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, 2006 yılında Aydınspor’da az sayıda lisanslı futbolcusu kalmış ve kapısına kilit vurulacağı zaman kulübe sahip çıkmış, Aydın sporuna bir nebze olsun katkı sağlamıştır. Ayrıca o zaman milletvekili de değildi. Fakat o zamanki desteğini milletvekili olduktan sonra göremedik.

 

Sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir 2014 yılı geçirmenizi diliyorum…

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.