Takip Et

Aydın Lobisi

Yıllardır her sezon Süper Lig’de, 2. ve 3. Lig’de Aydın’ı temsil eden çok sayıda futbol hakemi varken, son 10 yılda Aydın üst klasmanda bir elin parmağı ile sayılacak kadar hakemle temsil ediliyor. Son yıllarda düşüş yaşanması normal, çünkü geçmiş yıllarda Aydın’ın futbolda çok iyi bir lobisi vardı. Ben yıllardır futbolun içinde olan biri olarak, Aydın’da olduğum zaman da amatör maçları seyrediyorum. Seyrettiğim birçok hakem üst liglerde maç yönetecek fiziğe, bilgiye sahip ve yeterliler. Bu hakemlerin transfer imkanı olsa, İzmir veya başka illere gitseler, o illerin hakemi olarak Süper Lig klasmanına kadar çıkabilirler. Bu işler antrenmandan daha çok lobi işi ve Aydınlı yöneticilerin çaba göstermesi gerekiyor. Aydın’da son yıllarda ne yazık ki hakem camiası Futbol Federasyonu ile ilişkilerinde sınıfta kalmıştır.

Profesyonel ve Bölgesel Amatör Lig’deki Aydın takımlarının maçlarındaki hakemler sanki seçme olarak gönderiliyor. Aydın takımlarına çuvaldız batırırken, kulüp yetkilileri ufak bir demeç vererek ağlıyorken, diğer kulüpler kendilerine iğne gösterildiğinde federasyon ve hakem camiasına yazı ve başka şekilde isyan ediyor ve etki altında bıkıyorlar. Hele dışarıdan Aydın takımlarının maçlarını yöneten o kadar kötü hakemler var ki, bunları görünce Aydınlı hakemler adına üzülüyorum.

2. Lig’de ilk yarının bitmesine 3 hafta kala Aydın’a gelen Merkez Hakem Kurulu As Başkanı Ünsal Çimen ve Gözlemciler Derneği Başkanı Fatih Tanfer, Aydınspor 1923’ün maçına hakem izlemeye geldiklerinde, Aydınspor 1923’ün hiçbir kulüp yöneticisi ve hakem camiası yetkilileri bu kişilerle ilgilenmemiş, Aydın’ın misafirperverliğini göstermemiş. Eskiden olsa, bu işlerle ilgili kişiler görevlendirilirdi.

Geçtiğimiz hafta sonu İncirliova Belediyespor – Bodrumspor maçında Çırakoğlu soyadlı, fakat hakemlikte çırak bile olamamış bir hakem, futbolu katletmek için elinden geleni yapmıştır. 8 kalan İncirliova Belediyespor karşısında Bodrumspor gol atsın diye maçı uzattıkça uzatmış. Bu hakemi yetkililer çok çabuk, esas mesleğine döndürsün ve daha başka takımların terini ve emeğini çalmasın. Dilerim futbolda Aydın lobisi eski günlerine döner…

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.