Takip Et

Futbolun adaleti

Her zaman söylenir, ‘futbolun adaleti yoktur’ diye. Evet çok doğru söz. 3. Lig’e yükselme maçında Çine Madranspor, futbolun adaletine sığınmayıp, ‘ilahi adalet’ dedi ve Allah’a sığındı. Futbolcuların ikinci yarıda 10 kişiyle olağanüstü gayret gösterip, hakem haksızlığına ve tüm olumsuzluklara rağmen, Allah’ın yardımı ile bir mucizeyi gerçekleştirdi.

İzmir Atatürk Stadı’nda maç öncesi her şey Çine Madranspor lehineydi. Tribün seçiminde kapalı tribününün seçilmesi, Aydınlı seyirciler sıcaktan etkilenmeyecek ve futbolculara daha yakın olacaklardı.

Maça ilk 25 dakikada Madranspor çok kötü başladı. İlk yarının son 20 dakikasında dengeyi sağladı ve Hakan ile golü buldu. Çine Madran takımı bir türlü gerçek gücünü sahaya yayamıyordu. Zaman zaman gerçek futbolunu gösteriyordu. Fakat o sıralar devreye maçın hakemi giriyor ve futbolcuların oyundan düşmesine neden olacak kararlar veriyordu. Takımın can damarı orta sahadaki Agah Oktay ve Erkan’ın ilk 10 dakikada sarı kart görmeleri futbolcuların direncini azalttı.

İkinci yarı başında Agah Oktay’ın ikinci sarıdan kırmızı kart görmesi, sıcak havada 10 kişi kalması büyük devazavantajdı. Madran 10 kişi kalmasına rağmen rakibi ile başa baş mücadele etti. Seyirci takım 10 kişi kalınca çok korkmuştu. Çünkü takımların yaş ortalaması yüksekti. Fakat, hem tecrübelerini, hem genç futbolculara taş çıkartacak şekilde hiç yorulmadılar. Kadir 84’te attığı golden sonra yorulmadığını gösterip, seyirciye koştu. 88’de de Emre’nin yaptığı ortaya öyle güzel yükseldi ki, kafayla attığı gol Şampiyonlar Ligi’ne jenerik olacak güzellikteydi.

28 yıl sonra 3. Lig’e çıkan Çine Madranspor’un bu tarihi başarısını kutlarken, 3. Lig’de başarılar diliyorum. BAL’daki Aydın temsilcileri Didim Belediyespor ve İncirliova Belediyespor’u da tebrik ediyorum.

Çine Madranspor’un bu şampiyonluğunda emeği olan herkesi ve yükselme maçına gelerek Madranspor’u destekleyen, gelemeyip kalpleriyle orada olan tüm Aydınlıları ayrıca kutluyorum. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.