Takip Et
  • 23 Temmuz 2016, Cumartesi

Herkese benden çay!

Merhaba güzel gazetemin güzel okurları! Çok yoğun bir dönem geçiyoruz. Bizim jenerasyon, "Biz o zamanlar..." diye başlayarak anlatılan darbe ve benzeri hikayeleri sadece dinledi bu zamana kadar. Yaşımız yetmiyor malumunuz. Ama kaderde varmış yaşamak. Rutin hayat akışımızda bir mani yok şimdilik. Umarım da olmaz. Ama yeterince canımız sıkılıyor tabii. Yarın ne olacağını kestirememek endişelendiriyor insanı. Hayatta deneyimlediğimiz olaylar keşke bu şekilde olmasaydı ama...

Ülkenin içinde bulunduğu kaos ortamında, vatandaşlar olarak mutluluk için gök kuşağının çıkmasını beklememeliyiz. Tamam genel olarak baktığımızda, ben de ortada yüz güldüren bir şey göremiyorum. Özel bakalım biz de. Bu kadarcık bencillikten kimseye zarar gelmez. İnsanın hayatında tutunacak dalları olmalı. Bir koca günün, bir saatinde bile mutlu olamıyorsan sıkıntı büyük değil midir yani? Ruh sağlığı önemli. Dikkat etmekte fayda var.

SARI BASIN KARTI HEYECANI

Ben şu aralar kafayı yeni kavuştuğum sarı basın kartıma taktım mesela. Aylardır yolunu gözlüyordum. Başvuru süreci, bekleme süreci, onay süreci... Ha geldi, ha gelecek derken geldi bir güzel omzuma konuverdi. Artık "resmen" ve "tasdikli" bir gazeteciyim. Sanırım muhabir olsaydım, bir yerlere gittiğimde "Açılın ben gazeteciyim!" diye atlardım, milletin gözüne sarı basın kartımı sokarak. O yüzden sahada olmamam daha iyi galiba. Yoksa "Kim bu manyak?" bakışlarıyla yüzleşmek hoş olmasa gerek. Belki de kartım yıprandıkça hevesim de azalacak ama ben şimdilik anın keyfini çıkarmakla meşgulüm ve rahatsız edilmek istemiyorum. O yüzden şöyle birkaç gün boynuma asıp gezersem hiç hor görmeyin bence! Bu müjdeyle yankılansın sesim, "Herkese benden çay!"

 

***

Bu hafta şarkı çaldım. Hemen yan masamda oturan iş arkadaşım Selin'in diline dolanan şarkı cezbetti. Mirkelam'ın Hatıralar şarkısı cumartesi şarkımız olsun sevgili okurlar. Haftaya aynı sayfada görüşmek üzere, hoşçakalın!

"Geçip giden zamanları,

bir yerlerde bulsam.

Sonra üzülsem,

üzüldüğüme üzülsem...

Gözyaşıma dalıp dalıp.

Seni hatırlarım.

 

Gittin şimdi sen.

Yoksun yanımda...

Bir şey istemem,

Neye yarar hatıralar..."

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.