Takip Et
  • 15 Nisan 2017, Cumartesi

Oy ver!

Merhaba güzel gazetemin güzel okurları!

Malumunuz yarın Türkiye için önemli bir gün. Sandığa gidip Türkiye'deki sistem değişikliği hakkında fikir beyan etmemiz gerekiyor. Herhangi bir partinin herhangi bir kampanya şarkısından usandık, kabul edelim. Ama bitti, gün geldi çattı. Oy kullanmak, vatandaşlık görevidir, haktır. Lütfen, ölüm-kalım olmadığı sürece, sağlığınız da en azından oy kullanacağınız okula kadar yürümeye el veriyorsa bu görevden kaçmayın.

Ülkemizin kaderi için her bir seçmen altın değerinde. "Ben mi kurtaracağım?" deme, üşenme, ümitsiz davranma, yılma, "Sonuç belli ne de olsa" diye geçirme içinden. Sonuç bizim elimizde.

"Siyasi görüşümü tam olarak yansıtan bir parti yok" deme. Parti seçmiyoruz çünkü. Tamamen kararsızsan yada fikrin yoksa, "görüşlerini değerli bulup güvendiğin" siyasetçiler ne diyor, bir bak. O da mı yok? Olabilir, o zaman "en az gıcık olduğun" siyasetçileri bir dinle. Hiç olmadı, açıp maddelere göz gezdir. Kendi fikrini kendin üret. O da mı olmadı? Yüreğinin sesini dinle ya! Ama yine de sandığa gidip oy kullan. İleride "Ah", "Tüh" demek hiçbir işe yaramayacak. Oy hakkı demek, söz hakkı demektir unutma. Bir seçmen olarak, zıt görüşe sahip olduğum birine karşı saygımı yitirmem fakat sandığa gitmeyen birini hoş göremem. Bu ülkenin gidişatı hakkında herkesin bir fikri var. Kimimiz övünüyor, kimimiz dövünüyor. Oy kullanmayan hiç kimsenin övünmeye de dövünmeye de hakkı olabileceğini düşünmüyorum. 'Evet' mi çıkar, 'Hayır' mı çıkar bilmem ama hayırlısı be güzel insanlar! Ben bu hafta fabrika ayarlarımdan çıktım, affedin. Haftaya görüşmek üzere hoşça kalın sevgili okurlarım! 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.