Takip Et
  • 12 Ocak 2015, Pazartesi

Hayatımızın renkleri...

Her insanın boş zamanlarını değerlendirmek için yaptığı bazı etkinlikler vardır. Örneğin, spor yapmak, sinemaya, tiyatroya gitmek, gazete ya da kitap okumak gibi… Bu örnekleri tabii ki çoğaltabiliriz.

Bütün bunların her insana kattığı farklı renkler söz konusudur. Diyelim ki spor yaptığınızda kendinizi daha dinç, sağlıklı hissedersiniz. Yaşam kaliteniz artar. Sinema, tiyatro gibi etkinliklere katıldığınızda ise biraz daha farklı pencerelerden bakmaya başlarsınız hayata. Hayal gücünüzün geliştiğini ve yenilendiğini hissedersiniz.

Gazete okumak, gündemi takip etmek, dünyada neler yaşandığı konusunda bilgi sahibi olmak kişinin hayata bakış açısını değiştirir.

Kitap ise; en iyi arkadaştır diyebiliriz. Kitaplar aracılığıyla anlama, konuşma, düşünme, yazma yeteneğimiz gelişir. Kitap okumanın en güzel yanı da okurken karakterlerin hayatları ile bütünleşmek ve sanki olayları yaşıyormuş gibi hissetmektir.

Sonuç olarak; hayatımızla bütünleşen etkinliklerin yaşamımıza olumlu yönde katkıları vardır. Kendimizi bedenen ve ruhen iyi, huzurlu, zinde hissetmemizi sağlarlar ve tabii ki hayata çok daha pozitif bakabilmemizi… 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.