Takip Et

SON DAKİKA

GÖKYÜZÜNE ASILI YER : METEORA

25 Mart 2017, Cumartesi 09:32

     


Meteora’nın ismi Antik Yunanda ‘havada asılı’ anlamına gelen ‘meteoros’ kelimesinden gelmektedir. Manastırların bu ismi almasının nedenini ise kuruldukları bölgenin konumundan kaynaklanmaktadır. Meteora, Yunanistan’ın Thessaly bölgesinde bulunan Kalambaka şehrinin hemen yakınında, Artichasia dağlarıyla çevrili olan bir noktada yer almaktadır. Buralardaki manastırlar, yerden yaklaşık 400–500 m yükseklikteki jeolojik yapı bakımından çok önemli bulunan kayaların üzerine konumlanmıştır.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)
Meteora’daki bu yüksek kayalıklar, 60 milyon yıl önce nehirlerin akıntılarıyla deltalar oluşturmuş, depremlerle yer değiştirmiş yağmur suları ve rüzgarlarla eşsiz bir biçimde kayaları şekillendirmiştir.
Meteora Yunanistan’nın en önemli ve en büyük manastır topluluğudur. 10. yüzyılın sonu ve 11. yüzyılın başlarından günümüze kadar gelen dini ritüel faaliyetlerinin sürekli sürdüğü Ortodoks keşişlerinin bir bölgesi olmuştur. 10. ve 11. yüzyıllarda Meteora inzivaya çekilen ilk keşişler tarafından bu koca kayaların üzerinde kurulmuştur.

14. yüzyılın sonlarına gelindiğinde toplam 24 tane olan manastırlardan bugüne kadar sadece 6 tanesi korunabilmiş. Bu toplam 6 manastırın 4 tanesinde rahipler diğer 2 tanesinde ise rahibeler bulunuyor.
Metero Unesco'nun Dünya Kültür Mirasları içerisinde yer alıyor.

Selanik'ten veya Atina'dan otobüs, tren veya özel araç ile ulaşabilirsiniz. Selanik'ten araba ile yaklaşık 3 saat sürmektedir.

Yunanistan'ın en ilginç yerlerinden biridir. Görmekten -hiç ama hiç- pişman olmayacağınız bir yer METEORA

 

“Gezgin, bir yere varmak için değil, keşfetmek için seyahat eder.”

Goethe (VELİ YALÇIN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler