Takip Et

SON DAKİKA

Arnavutların vazgeçilmez lezzeti: Düğün böreği

13 Mart 2022, Pazar 16:50

     


Kosova'dan göç ederek 1912 yılında Aydın’ın Koçarlı ilçesi Yeniköy mahallesine yerleşen Arnavut kökenli vatandaşların yaptıkları düğün böreği, özellikle misafir sofralarını süslemeye devam ediyor.
FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Kosova göçmeni Arnavutların yoğun olarak yaşadığı Aydın’ın Koçarlı ilçesinde özellikle düğünlerde yapılan “düğün böreği”, misafir ikramlarının vazgeçilmez lezzetleri arasındaki yerini de koruyor.

Hazırlanışı zahmetli bir süreci gerektiren, servisiyle de dikkati çeken börek un, su, tuz, tereyağı, kaymak ve sütten yapılıyor. Düğün günü köydeki kadınlar tarafından bin bir emekle yapılan yaklaşık 140 tepsi düğün böreği köy fırınında pişirilmeye bırakılıyor. Pişen börekler daha sonra misafirlere servis ediliyor. (SELİME AYDEMİR)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler