Takip Et

/>

SON DAKİKA

Aydın'ın gözde mahallesi bomboş

23 Mart 2020, Pazartesi 19:19

     


Efeler'in gözde merkezi haline gelen Kızılcaköy Mahallesi'nde her yerde olduğu gibi koronavirüs salgınını engellemek için alınan önlemler kapsamında kahvaltı ve düğün salonları kapatıldı. Normalde çok sayıda vatandaşın doldurduğu mahallede işletme sahipleri ve mahalleli dışında kimse kalmadı.

Kahvaltı ve düğün salonları ile ön plana çıkan, özellikle haftasonları nefes almak için çok sayıda vatandaşın akın ettiği Efeler'in Kızılcaköy Mahallesi'nde koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında tüm mekanlar kapatıldı. Eskiden araba yoğunluğu nedeniyle trafik olan mahalle sokakları traktörlere kaldı. İşletme sahiplerinden Nahit Yetim, "İşletmemiz normalde cıvıl cıvıl olan, çocukların koşuşturduğu bir yerdi. Ramazan Bayramı öncesinde 14 düğünümüz vardı. Tüm rezervasyonları erteledik. Çalışanlarımıza da izin verdik" dedi.

REZERVASYONLAR İPTAL

Bir diğer işletme sahibi Besim Korucu, "Tüm rezervasyonlar iptal edildi. Biz de işletmemizin eksiklerini tamamlıyor, eksik kalan tadilatlarını yapıyoruz. İptal edilen rezervasyonların ne zamana erteleneceği de belli değil. Toplum sağlığı için verilen açılma karara göre rezervasyon kabul edeceğiz" diye konuştu.

İLAN: DİKKAT! ADÜ HASTANESİ DUYURDU!

PARK YERİ YOKTU ŞİMDİ MİNİBÜS SEYREK GEÇİYOR

Sezondan önce düğün salonu açmaya karar veren Cengiz Ayık ise "Salgın nedeniyle açılışı şimdilik iptal ettik. Vatandaşlar tedirgin olduğu için ileri tarihlerde bile rezervasyon yapmaya çekiniyor. Ağustos ayı için önceden rezervasyon yaptıran çiftler iptal edip etmemeyi düşünüyor" dedi. Mahalleye artık çok az insanın geldiğini belirten Ayık, "Kızılcaköy'de daha önce işletmelerin önünde park edecek yer olmazdı. Şimdi minibüsler bile seyrek geçer oldu. İnsanlar nadiren dışarı çıkıyor" diye konuştu.

"SOKAKLAR TRAKTÖRLERE KALDI"

Traktörü ile bahçeye giden mahalleli Nurdoğan Perşan, "Mahallemizde trafik yoğunluğu nedeniyle traktör sürmemiz mümkün değildi. Çok sayıda vatandaş buraya geliyordu. Şimdi bizim dışımızda kimsecikler kalmadı. Sokaklar da traktörlere kaldı" dedi.

Traktör süren bir diğer mahalleli Meftun Uyanık da mahallelerin bomboş olduğunu belirterek, "Koronavirüs salgınını önlemek için zorunlu olmadıkça evden çıkılmaması ve 65 yaş üstüne yasak gelmesi gereken önlemlerdi. Benim babam 65 yaşının üstünde olduğu için evde. Benim de başka bir işim vardı ama babamın traktörünün servise gitmesi gerektiği için o çıkmasın diye ben çıktım" diye konuştu. (DUYGU DİLEK)

EN ÇOK OKUNAN HABERLER

Sağlık bakanı açıklama yapacak

AK Gençlerden komşuluk seferberliği


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler