Takip Et

SON DAKİKA

Başkan Ertürk'ün, Atatürk çıkışı

18 Haziran 2017, Pazar 18:45

     


Kuyucak Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi arasında iki gündür süren TAK krizi nedeniyle Belediye Başkanı Metin Ertürk pazar gününü Belediye’de nöbet tutarak geçirdi. Gün boyu belediye personeli ve vatandaşlarla birlikte Tak’ın bulunduğu belediye önünde geçiren Başkan Ertürk, Büyükşehir Belediyesi’nin olayları çarpıtarak kendilerini Atatürk düşmanı gibi göstermelerine tepki gösterdi. Başkan Ertürk, “Kimse bizim Atatürk sevgimizi sınamasın. Ata'mızı seviyoruz. Atatürk, hepimizin Atatürk’ü ve hiç kimse Atatürk’ü, bizden daha fazla sevdiğini iddia edemez” diye konuştu.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

ÜÇ YILDIR NEREDEYDİLER

Kuyucak Belediyesi olarak, yerel seçimlerden sonra halka vaat ettikleri hizmetleri hızla yapmaya devam ettiklerini ve bu vaatler arasında yer alan Kargılı Dere ıslah çalışmasında, İnönü Caddesi ile kesişen köprünün olduğu alandaki TAK’ı, peyzaj çalışması kapsamında yenilemek istediklerini belirten Belediye Başkanı Metin Ertürk, “TAK, 3 yıldır orada küflenmiş bir vaziyette duruyordu. Büyükşehir Belediyesi 3 yıldır neredeydi, neden yapmadı. Ata'mızın orada köhne, küflenmiş vaziyette durmasına gönlümüz razı olamazdı. Bu bağlamda Kuyucak Belediyesi olarak Atamıza olan saygımız gereği üzerinde Atatürk portresi, Türk bayrağı ve Ata'mızın veciz sözleri bulunan dijital elektronik LED ışıklı pano yapıyoruz” dedi.

"ATA'MIZA YAKIŞIR TAK YAPIYORUZ"

Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin yapılan çalışmalara engel olmaya kalktığını söyleyen Başkan Ertürk, “Burada Büyükşehir Belediye'mizden beklentimiz, yapılacak olan bu güzel hizmeti onların da desteklemesi ve provokasyonlara yer vermeden ilçe belediyemizin bu çalışmalarını yapalım ve halkımızın hizmetine sunalım. Ata'mıza yakışır şekilde o TAK’ımız da orada yerini alsın. Bize, Kuyucak Belediyesi'ni, Başkanı'nı itibarsızlaştırmak gibi sanki Atatürk düşmanıymışız gibi görüntü vermeye, algı yaratmaya çalışıyorlar. Bunlar ayıp şeyler. Büyükşehir Belediyesi'ne hiç de yakışmayan şeyler. Biz Ata'mızı seviyoruz ve Ata'mıza yakışır bir TAK yapıyoruz. Burada ilçe belediyesinin yapacağı bu çalışmalara da kimsenin durdurma gayreti içine girmesini istemiyoruz. TAK bizim ve hiçbir zaman Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmedi” diye konuştu.

"BİZİM İLHAM KAYNAĞIMIZ ATATÜRK"

Yaklaşık 70 bin liraya mal olan TAK’ın pazartesi günü yerine montajının yapılacağını ifade eden Başkan Ertürk, “Bu TAK hepimizin. Atatürk hepimizin Atatürk’ü. Atatürk’ü hiç kimse bizden fazla sevdiğini iddia edemez. Bu konuda hiçbir baskı bizi yıldıramaz. Biz doğru olanı yapmaya çalışıyoruz. Merak eden vatandaşlar da görecekler, Atatürk’ü kimin daha çok sevdiğini. Ata'mızın bize gösterdiği muasır medeniyet yolunda ilçemize ve ülkemize hizmet etmeye çalışıyoruz” diyerek kendilerini Atatürk düşmanı gibi göstermeye çalışanlara da tepki gösteren Başkan Ertürk, şöyle devam etti: Bizim Ata’mıza olan sevgimiz kimse ölçmeye kalkmasın. Buna müsaade etmeyiz. Ata'mızı herkesten çok seviyoruz. Herkes görüyor. Ben 23 yıldır belediye başkanlığı yapıyorum. 23 yıldan beri Ata'mızın bize gösterdiği o hedefe götürmek için gece gündüz çalışıyoruz. Bizim ilham kaynağımız Atatürk’tür. Kimse bizi Atatürk düşmanı gibi göstermeye kalkmasın.”

Büyükşehir Belediyesi’nin aklıselimle hareket ederek orta yolu bulacaklarına inandığını söyleyen Ertürk, yapılan çalışmayı onlarında beğeneceğini iddia etti. Makam aracı yerine kendi şahsi otomobilini makam aracı gibi kullanan Başkan Ertürk’ün aracında engelli vatandaştan alıp vatandaşlara hediye ettiği Atatürk portreli duvar ya da araba süsünün bulunması da ayrıca dikkati çekti. (GÜLAY ÖZTEKİN)

Çerçioğlu, Atatürk resminin indirilmesine müdahale etti

Ertürk: TAK'ı biz yenileyeceğiz

Büyükşehir Belediyesi Ata'ya saygısızlığa 'Dur' dedi​

Başkan Metin Ertürk'ten Atatürk Takı açıklaması

 

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler