Takip Et

SON DAKİKA

Ertürk: TAK'ı biz yenileyeceğiz

17 Haziran 2017, Cumartesi 14:50

     


Kuyucak’ta paylaşılamayan TAK, Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyesi arasında gerginliğe yol açtı

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Kuyucak Belediye binası önündeki köprüde bulunan Atatürk posteri ve “Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir” yazılı TAK, ilçe belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi arasında krize yol açtı. Kuyucak’ın çehresini değiştirmek ve güzelleştirmek amacıyla çevre düzenlemesi yapan ve Kargılıdere Reaksiyon Alanı çalışmalarını sürdüren AK Partili Belediye, TAK’ı yenilemek için yerinden sökmeye kalkınca buna mani olmak isteyen Büyükşehir Belediye ekipleri ile gerginlik yaşandı. Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk, söz konusu noktada pazartesiye kadar nöbet tutacaklarını söylerken Büyükşehir’in de hukuki süreç başlatacağı öğrenildi.

 

PAZARTESİ’YE KADAR NÖBET TUTACAKLAR

Kuyucak Belediyesi tarafından yenisi yapılmak üzere kaldırılmak amacıyla sökülmek istenen köprünün üzerindeki Atatürk posteri ve “Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir” yazılı TAK, dün akşam saatlerinde iki belediye arasında krize yol açtı. TAK’ın yerinden sökülüp yenilenecek olduğu haberini alan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Bülent Bozbaş, itfaiye ve zabıta ekipleri ile birlikte ilçeye giderek Kuyucak Belediyesi’nin çalışmalarına engel oldu. Belediye personeli ile birlikte olay yerine gelen Belediye Başkanı Metin Ertürk, TAK’ın yanındaki çalışmalara engel olmak isteyen Büyükşehir Belediyesi’ne tepki gösterdi. Meydan projesi kapsamında LED ışıklı olarak yapacakları Atatürk TAK’ını her ne pahasına olursa olsun yenileyeceklerini söyleyen Başkan Ertürk, söz konusu yerde pazartesi gününe kadar nöbet tutacaklarını söyledi.

 

TÜRK BAYRAĞI GERGİNLİĞİ TIRMANDIRDI

Büyükşehir ekipleri TAK’ın yerinden sökülmesine izin vermeyince Kuyucak Belediye ekipleri Türk bayrağı ve Atatürk posteri astı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Kuyucak Belediyesi’nin astığı Türk bayrağını da indirmek isteyince taraflar arasından gerginlik arttı. İki belediye arasında paylaşılamayan TAK yüzünden yaşanan gerginlik, mesai saatinin bitip herkesin dağılması ile son bulurken, TAK’ın akıbeti pazartesi gününe kaldı. Büyükşehir Belediyesi’nin , “TAK’ı biz yenileyeceğiz. Zaten yarın yapılacaktı” dediği ve paylaşılamayan TAK ile ilgili hukuki süreç başlatacağı öğrenildi.

 

BAŞKA BİR CADDEYE YAPABİLİRLER

Atatürk ile özdeşleşmiş olan TAK’ı, Kuyucak’a yaraşır şekilde yapacaklarını söyleyen Başkan Ertürk, “Büyükşehir TAK yapmak istiyorsa şimdiye kadar neredeydi? Biz yapmaya kalkışınca mı akıllarına geldi. Ayrıca ilçemizde birçok yol var ve istediği başka bir caddeye, yola yapabilir. Onun sorumluluğunda benim sorumluluğunda diye bir şey yok. Amacımız Kuyucak halkına en iyi şekilde hizmet vermek” dedi.

 

NE PAHASINA OLURSA OLSUN YENİLEYECEĞİZ

Amaçlarının kavga etmek olmadığını söyleyen Başkan Ertürk, “Bu millet bizleri kendilerine hizmet etsin diye seçti. Belediyeler birbirleri ile didişsin diye seçmedi. Maalesef 3 yıldan beri yapacağımız bu hizmetleri hazmedemeyen, bize yaptırmak istemeyen bir yönetim anlayışı ile karşı karşıyayız. Her ne pahasına olursa olsun TAK’ı yenileyeceğiz. Pazartesi gününe kadar TAK’ın altında nöbet tutacağız. Pazartesi günü TAK yenilenecek” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanında olduğu bildirilen TAK krizinin ne şekilde aşılacağı ilçe halkı tarafından merak ediliyor. (GÜLAY ÖZTEKİN)

Çerçioğlu, Atatürk resminin indirilmesine müdahale etti

HABER VİDEOSU

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler