Takip Et

SON DAKİKA

Tokat'taki 5.6 büyüklüğündeki deprem sonrası o paylaşım gündem oldu! 16 saat önce depremi bildiler

18 Nisan 2024, Perşembe 20:57

     


Tokat peş peşe depremlerle sarıldı. İlk deprem gece 01.10 sıralarında meydana geldi. 4.7 büyüklüğündeki deprem sonrası Tokat'ta bugün 18.11'de 5.6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Paniğe yol açan deprem sonrası peş peşe açıklamalar gelirken sosyal medyada bir paylaşım gündem oldu.

Türkiye son günlerde peş peşe gelen deprem haberlerini konuşuyor. Dün gece Muğla Menteşe'de 3.9 büyüklüğün deprem meydana gelmişti. Bu depremden saatler sonra gece 01.10 sularında Tokat, 4.7 büyüklüğünde depremle sarsılmıştı.

Tokat, geceki deprem sonrasında saat 18.11'de 5.6 büyüklüğünde bir depremle daha sarsıldı. Yerin 6 km altında meydana gelen deprem Samsun, Sivas, Kayseri, Çorum, Yozgat gibi çevre illerde de hissedildi.

Paniğe yol açan depremler sonrası bir paylaşım gündem oldu. Sismik aktiviteleri inceleyen dünyaca ünlü SSGEOS hesabı 16 saat önce yaptığı açıklamada Muğla ve Tokat'taki depremleri işaret ederek “Bugün Batı ve Orta Türkiye'de orta şiddette sarsıntı var. Önümüzdeki birkaç gün içinde daha güçlü sarsıntılar yaşanabilir.” dedi. (HABER MERKEZİ)

 







 
Son Eklenen Haberler