Takip Et

SON DAKİKA

Matematik festivali Aydın’ı şenlendirdi

5 Mayıs 2018, Cumartesi 18:20

     


Aydın Başak Koleji’nde gerçekleştirilen 3.Ulusal Tales Matematik Festivaline 62 ilden yaklaşık 2 bin500 ziyaretçi geldi. Toplam 6 oturumda yapılan sınav, Pazar günü de devam edecek.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Öğrenciler sınavda ter dökerken veliler ve sınav saatini bekleyen diğer öğrenciler de bir yandan İllüzyon Sergisi, Planetaryum, 3D Gösterimi, Belgesel Gösterimi, Tales Matematik Müzesi, Geometri Müzesi, Açık Hava Bilim Parkını gezdiler.

 

Tales Matematik Müzesi tarafından bu yıl 3.’sü gerçekleştirilen Ulusal Matematik Yarışması’na ilk olarak ülke genelindeki illerde gerçekleştirildi. Yaklaşık 40 bin öğrencinin 9 -10 Mart 2018 tarihlerinde kendi okullarında katıldığı sınavlardan sonra yüzde 3’e giren yaklaşık 2 bin 500 özel yetenekli öğrenci, final için Aydın’a akın etti. Aydın’da 2 günde 6 seans şeklinde gerçekleştirilecek sınavın ilk günü Başak Koleji ve çevresinde ciddi bir yoğunluk oluştu. Araç kuyruğunun okuldan E-87 karayoluna kadar ulaştığı bölgede, çeşitli yayınevleri bilimsel içerikli kitap ve çalışmalarından oluşan stantlar kurdular.

 

Adeta bilim şenliği ve matematik turizminin yaşandığı Aydın’da esnaf da yaşanan yoğunluktan nasibini aldı. Matematik finali için Aydın Efeler İlçe Merkezi’nde bulunan Başak Koleji’ne davet edilen yaklaşık 2 bin 500 öğrenci ve ailelerinden oluşan binlerce kişi Efeler’deki otellerde yer kalmayınca konaklamak için Aydın’ın çevre ilçelerine gitti. Çarşı esnafının da yüzünü güldüren ve bu yıl 3.’sü düzenlenen “Ulusal Tales Matematik Yarışmaları'nın önümüzdeki yıllarda uluslararası ölçekte gerçekleştirileceği belirtildi. (AYHAN YILDIZ)







 
Son Eklenen Haberler