Ekrem Targıtay’ın adı ölümsüzleşti
9 Haziran 2022, Perşembe 14:50Tweet | ||
![]() |
Kentin daha yeşil, temiz ve modern bir görünüme kavuşması için çalışmalarına devam eden Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, kente yeni bir park kazandırdı.
Efeler Belediyesi’nce Çeştepe Mahallesi’nde yapımı tamamlanan ve Aydınspor’un kalecisi merhum Ekrem Targıtay’ın adının yaşatılacağı park, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılış törenine; Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, İYİ Parti Aydın İl Başkanı Recep Taner, Aydın Ziraat Odası Meclis Başkanı Mustafa Erdal Çıldır, Ekrem Targıtay’ın oğlu Soner Targıtay ile ailesi, Efeler Belediyesi Meclis Üyeleri, siyasi parti ve Sivil Toplum Kuruluşları’nın temsilcileri, mahalle muhtarları ile çok sayıda Çeştepeli vatandaş katıldı.
KILIÇDAROĞLU BAŞKAN ATAY’I KUTLADI
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, açılış dolayısıyla Başkan Atay’a tebrik mesajı gönderdi. Kılıçdaroğlu mesajında, “Efeler Belediyemiz tarafından Çeştepe’de hizmete açılan Ekrem Targıtay Parkı’nın açılış törenine nazik davetinizden dolayı teşekkür ederim. Efeler’e sosyal ve kültürel birçok yaşam alanı kazandıran belediyemizi ve Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Fatih Atay’ı kutluyor, Ekrem Targıtay Parkı’nın açılışına katılan tüm Efelerli misafirlerimize sevgiyle selamlarımı iletiyorum.” ifadelerine yer verdi.
“EFELER’E KATKI YAPANLARIN ADINI ÖLÜMSÜZLEŞTİRECEĞİZ”
Efeler halkına yeni ve modern yaşam alanları oluşturan Başkan Atay, park açılışındaki konuşmasında, Ekrem Targıtay ile futbol oynama şerefine eriştiğini belirterek, “Aydın büyükşehir olunca, merkez ilçenin adı da Efeler oldu biliyorsunuz. Önceden Efeler adı yoktu. Aydın’da merkezde spor camiası çok önemli aktörler yetiştirdi. Bunların en önemlilerinden birisi de Ekrem Targıtay'dı. Kaleciydi ve 14 yaşında Çine Madranspor'da oynarken Aydınspor her zaman devre arasında Çine Madranspor’la hazırlık maçı yapardı. Tam 3 kez onunla oynama onuruna, şerefine eriştim. O nedenle benim için de çok anlamlı bir park oldu. Çok teşekkür ediyorum sizlere, sizin gibi evlatlar yetiştiren bir kişinin adını bu parka vermekten ve spor camiasına da büyük katkıları olan böyle iyi bir insanın, gurur dolu hayatı olan bir insanın adını vermekten mutluluk duyuyoruz. Çok doğru bir iş yapmışız. Bütün meclis üyelerimin oy birliği ile parka isminin verilmesi kararı çıktı. Onlara da sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Evet gecikmiş bir park, gecikmiş bir isim. Ama biz bundan sonra meclis üyelerimizle birlikte Efeler ilçemizde spora, kültüre, sanata katkı yapan bütün insanlarımızın adını ölümsüzleştirmeye karar verdik.” dedi.
“BAŞKAN ATAY’DAN ÇEŞTEPE’YE KİTAP KAFE SÖZÜ”
Çeştepe Mahallesi’ne Kitap Kafe açılacağı müjdesini paylaşan Başkan Atay,
“Çeştepe Mahallemizde Kitap Kafe açacağız. Yerini tuttuk, şimdi iç dizaynını yapıyoruz. Kısa zaman içerisinde Kitap Kafe’miz Çeştepelilerle kavuşacak.” diye konuştu.
Çeştepe Mahallesi’ndeki çocukların top talebiyle ilgili açılış törenine katılan çocuklara seslenen Başkan Mehmet Fatih Atay, “Şimdi yaz mevsimi geldi bizden top istiyorsunuz. Top da alacağım size ama kışın hepiniz derslerinizi Kitap Kafe’de çalışacaksınız, öğreneceksiniz. Söz mü?” dedi. Çocukların hep bir ağızdan ‘Söz’ demesiyle Başkan Atay, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:
“Evet, tamam, çocuklardan da sözü aldık. Ben bu parkımızın Efeler halkımıza, Çeştepe'ye hayırlı olmasını diliyorum. Hepinize bu sıcak havada katıldığınız için sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Hayırlı uğurlu olsun, sağ olun.” TARGITAY AİLESİNDEN BAŞKAN ATAY’A TEŞEKKÜR
Ekrem Targıtay’ın oğlu Soner Targıtay ise aile adına yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Öncelikle bu projeyi Çeştepe Mahallesi’ne kazandıran Sayın Efeler Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Atay’a ve Çeştepe Mahalle Muhtarımız Kani Kavadar'a teşekkürlerimi bir borç bilir, şükranlarımı sunarım. Babam Ekrem Targıtay’ın futbol hayatı Çeştepespor’da başlayıp, 1966 yılından itibaren 14 yıl boyunca profesyonel futbolcu olarak Aydınspor’da kalecilik ve kaptanlık yapmıştır. 1980 yılından itibaren Aydın Belediyesi’nde 22 yıl hizmet etmiş ve Aydın Belediyespor kuruculuğu görevinde bulunmuştur. Çeştepe Mahallemize kazandırılan böyle bir hizmet için ben ve ailem gurur duyduk. Hayata geçirilen bu proje Çeştepe halkına ve babam Ekrem Targıtay'a yakışır bir eser olmuştur. Babamın ismi bu eserle daima yaşayacaktır. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkür eder, saygılar sunarım.”
MUHTARDAN BAŞKAN ATAY’A HİZMET TEŞEKKÜRÜ
Çeştepe Mahalle Muhtarı Kani Kavadar da şöyle konuştu:
Bu güzel yaşam alanını mahallemize kazandıran Efeler Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Fatih Atay’a çok teşekkür ederiz. Parkımızın Aydınspor’umuzun efsanelerinden Çeştepeli rahmetli Ekrem Targıtay adını taşıyor olması bizleri ayrıca sevindirdi. Mahallemizde açılan ve kadınlarımız tarafından ilgi gören Hanımevi’nden sonra açıldığı her mahalleyi eğitim ve kültür yuvasına dönüştüren Kitap Kafe’nin de mahallemizde açılacak olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Bu değerli hizmetleri için Başkanımız Mehmet Fatih Atay'a ve belediyemiz emekçilerine teşekkür ederiz. Ekrem Targıtay Parkı’nın mahallemize hayırlı olmasını diliyor, hepinize saygılarımı sunuyorum.”
Konuşmaların tamamlanmasının ardından Ekrem Targıtay Parkı için kurdele kesimine geçildi. Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, davetliler ve törene katılanlarla birlikte kurdeleyi kesip yeni parkı hizmete açtı. Başkan Atay törene katılanlarla birlikte parkı gezip, çocuklarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. (HAZEL BAYIK)

Ek gösterge düzenlemesi ve öğrenci affını da içeren "torba"

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde sahilde erkek cesedi bulundu. Alınan bilgiye

Asgari Ücret Tespit Komisyonunun, yeni asgari ücret kararı Resmi Gazete'nin

Hakkari Valiliğinden, Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde 2 güvenlik

Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde park halindeki otobüsten mazot çalındı. Alınan

"Filenin Sultanları", Kanada'da oynanan 2022 FIVB Milletler Ligi’nin

Antalya'nın Alanya ilçesinde otomobilin çarptığı elektrikli bisikletin

Ödemiş'te yüksek faizle borçlandırdıkları kişileri darbederek

Antalya'nın Serik ilçesinde kamyonetin çarptığı temizlik görevlisi

Antalya'da kendisini istihbarat görevlisi olarak tanıtarak Alman vatandaşının

Muğla'nın Ula ilçesinde uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiasıyla 4 şüpheli

AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, Aydın’da

İzmir'in Bergama ilçesindeki ağaçlandırma sahasında çıkan

Antalya'da Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinliklerle kutlandı. Kaleiçi

Muğla'nın Marmaris ilçesi açıklarında Yunanistan unsurlarının Türk

Çine’de esnaflık yapan Necip Ertuğrul ile bir şirkette çalışan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni asgari ücretin 1 Temmuz'dan itibaren geçerli

Aydın’ın Liselere Geçiş Sistemi (LGS) Türkiye Şampiyonları, İl Milli

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde Piyade Uzman

Organize suç örgütü üyesi oldukları gerekçesiyle

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 1500 hakim ve savcı adayı alınacağını, sınavın 26-27 Kasım'da

Denizli'nin Buldan ilçesinde genç kızı taciz ettikleri öne

Aydın'da Liseye Geçiş Sistemi Sınavı'nda (LGS) 90 sorunun hepsini doğru

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, belediye olarak simit üretimine

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, partisinin 1.Olağan Genel

Aydın'da iki kamyonun çarpışması sonucu 1'i ağır 2 kişi yaralandı.

Tarımda suyun ürüne doğru zaman ve miktarda verilmesi için dronların

Türkiye'nin gözde ören yerlerinden Pamukkale'yi yılın ilk 6

Türkiye İstatistik Kurumu, 2021 yılına ilişkin devlet destekli tarım sigortaları

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay bir sözünü daha tuttu. Belediyeye

Muğla'da tarihi Arasta Çarşısını canlandırmak amacıyla Muğla İçin

Artvin'in Kemalpaşa ilçesinde, heyelan nedeniyle kaya kütlelerinin