Takip Et

SON DAKİKA

Erol: Daha başlangıçtayız

25 Şubat 2022, Cuma 18:02

     


tvDEN ekranlarında yayınlanan Gıda Tarım ve Hayvancılık Üreticileri Derneği Başkanı Tevfik Fikret Koca’nın sunuculuğunda gerçekleşen ‘Üreticinin Sesi’ programının konuğu, Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol oldu. Erol, Buharkent’in yenilikleri, gelişmeleri ve belediyenin çalışmaları üzerine açıklamalarda bulundu.

Başkan Erol, “Bu görevi bana tebliğ ettikleri için Buharkentlilere çok teşekkür ediyorum. Ortada bir başarı, önemli hizmetler varsa bu hepimizindir. Bizlere bu görevi layık gören vatandaşlarımız, eğer bize destek olmasalardı, desteklerini sürdürmeselerdi bu başarılar gelmezdi. Bu başarı hepimizin” dedi.

“ÖZLEM ÇERÇİOĞLU ÖNÜMÜZE ENGEL KOYUYOR”

Belediye olarak Buharkent’e yaptıkları çalışmalardan söz eden Başkan Erol, “Aydın, maalesef ki jeotermali hiçbir zaman yeteri kadar kullanmamış, üzerinde bir çalışma yapılmamış. Jeotermal öyle bir kaynak ki birçok alanda kullanabiliyorsunuz. Biz, geldiğimiz andan beri jeotermali kullanmak istediğimizi ifade ettik. Tarımda, elektrikte, kent ısınmasında ve hatta yeni teknoloji ile birlikte soğutma teknolojisinde dahi kullanabiliyorsunuz. Biz, Buharkent’i ısıtacağız inşallah. Projemizi hazırladık, yüzde 100 hissesi belediyemize ait olan Buharjet A.Ş. isimli şirketimizi kurduk. Kent ısıtmasını gerçekleştirme yönünde 5 bin konutluk bir projemizi de hazırladık. Biz sadece piyasanın değişmesini bekliyoruz. Merkezi ısıtma sistemini kurmak ile ilgili görevler şu anda Büyükşehir Belediyesi’ne ait. Fakat Büyükşehir Belediye’si bu işe hiç girmedi. Özlem Çerçioğlu, 13 yıldır Aydın’da Belediye Başkanı. Fakat bunca yıl boyunca bu hususta hiçbir çalışması yok ve yapmaya da niyeti yok. Bizim yapma planlarımız var fakat bize ‘yetki bize ait yapamazsın’ diyerek önümüze engel koyuyor. Bunun için çok mücadele verdik. Artık enerji tüm dünyada sorun. Kömür, doğalgaz, elektrik fiyatları 5-10 katlarına çıktı. Bu sorunlar sadece Türkiye’nin değil, tüm dünyanın meselesidir. Dolayısıyla acilen kendi enerjilerimizi, kendi kaynaklarımızı devreye sokmamız lazım. Dışa bağımlılığımızı ortadan kaldırmamız lazım. Bizler, inşallah Buharkent’i ısıtacağız. Bu konuda başta Ankara’da olmak üzere gerekli görüşmeleri yaptık ve en sonunda istediğimiz noktaya getirdik. Enerji Bakanı ile gerekli görüşmeleri yaptık ve özel yasada düzenlemeler yapılarak bu konudaki yetkinin tarafımıza verileceği sözünü aldık” dedi.

“DÜNYANIN EN İYİ İNCİRLERİ BİZE AİT”

Erol, “Buharkent, tarımsal ürünlerin çeşitliliği açısından çok güzel bir yerde. Bizleri önce çıkan en önemli unsur incir ve zeytin olarak gösterilebilir. Taze incir konusunda, Buharkent Türkiye’nin tek satış noktasıdır. Erkenci olmamız da bu konuda etkili olabilir. Çünkü diğer ilçelere göre hasata 7-8 gün daha erken başlarız. İklim yapısından kaynaklı olabilir ki dünyanın en iyi incirleri bize ait. Yaklaşık 25 bin taze incir, 2 bin ton kuru incir üretiyoruz” ifadelerini kullandı.

“DÜNYANIN EN MODERN TESİSİ”

Buharkent’in işçiye, çiftçiye olan avantajlarını açıklayan Belediye Başkanı Erol, “Organize Sanayi bölgesini tekrar faaliyete geçirdiğimiz dönemlerde ilk başlarda sanayicilerimiz ile görüştüğümüzde önlerine pek çok avantaj koyduk. Bu çok önemli görüldü ki Buharkent yatırım odağı haline geldi. Buharkent, İzmir’e ve limana yakın olması, avantajlarıyla, zemininin daha sağlam dolayısıyla inşaat maliyetlerinin daha uygun olması sebebiyle ve karayolu üzerinde önemli bir alana sahip. Türkiye’nin peynir anlamında en büyük üretim tesisi de bize ait. Fabrikamız, Türkiye’nin peynirinin yüzde 5’ini karşılamaktadır. 2 bin tonluk bir üretim kapasitesine sahiptir. Ayrıca dünyanın en modern tesisi olmaktadır. Bu durumların hepsi Aydın’ımız için de çok önemli. Bu fabrika, üretim faaliyetlerinin yanı sıra sağladığı istihdam ile yaklaşık 20 bin aileye el uzatacak. Daha başlangıçtayız. Zaman ilerledikçe Buharkent’imize yapılacak yatırımları arttıracağız” dedi. (DUYGU DİLEK)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler