Takip Et

SON DAKİKA

“Artık bu olaylardan bıktık, çözüm istiyoruz”

10 Ocak 2022, Pazartesi 17:46

     


Aydın’ın Efeler İlçesi’nde 124 işyerinin bulunduğu Toptan Gıda Çarşısı esnafı, hırsız ve uyuşturucu bağımlıları nedeniyle zor anlar yaşadıklarını belirtti. Site Yöneticisi Ercan Dereli, “Güvenlik güçlerimiz er ya da geç müdahale ediyorlar ama kanunlarımızın yetersiz olması ve yakaladıkları suçlu ile mağdur edilen esnafımız karşı karşıya getiriliyor. Artık bu olaylardan bıktık ve çözüm istiyoruz” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Efeler Ata Mahallesi’nde bulunan Toptan Gıda Çarşısı esnafları, yaşanan hırsızlık olaylarının yanı sıra, uyuşturucu bağımlılarının da ciddi sorunlar yaşatmaya başladığını belirtti. Can ve mal kaygılarının bulunduğunu belirten esnaflar, yetkililerden destek beklediğini söyledi.

“NASIL BAŞ EDECEĞİMİ BİLMİYORUM”

Belediyeye ait çöp konteynırlarının kapakları ile rögar kapakları çalınmasının ardından Gıda Çarşısı içerisinden geçen sulama kanalının etrafındaki tel örgülerin de çalınması olayı, işyerlerinde hırsızlık olayları arttı. Toptan Gıda Çarşısı esnaflarından Onur Karaman, “İşyerimizin önünde bulunan rögar kapağı 4 kez çalındı. Sürekli hırsızlık olayları oluyor. Arabalarımızın camları kırılıyor, aküleri çalınıyor. Rögar kapağımız 4’üncü kez çalındı ve nasıl baş edeceğimi bilmiyorum. Ben artık söyleyecek bir şey bulamıyorum” diye konuştu.

“YAKALANANLAR DA 2 GÜN GEÇMEDEN GERİ BIRAKILIYOR”

Toptan Gıda Çarşısında gezen hırsız ve uyuşturucu bağımlıları olduğunu belirten Halil Dengiz, “Her gün onlarca kişi buralarda dolaşıyor. Güvenlik ekipleri yanlarından geçse de bir şey yapmıyor. Hırsızlar ve uyuşturucu bağımlıları sürekli buralarda geziyor. Yakalananlar da 2 gün geçmeden geri bırakılıyor. Biz geniş çaplı önlem alınmasını istiyoruz” açıklamasını yaptı.

“KAMERALARA BAKA BAKA BU OLAYLARI RAHATLIKLA YAPIYOR”

Geçen hafta işyerinin önündeki aracına bir saldırı ve bu neticede 13 bin lira zarara uğradığını belirten nakliye ve lojistik firması sahibi Selahattin Çolak, “Gıda Çarşımızda 25 yıldır bu sorunlar yaşanıyor. Uyuşturucu bağımlıları araçlarımızın camlarını kırıyor ve işyerlerimize zarar veriyor. Emniyetten daha önce yardım talebin de bulunduk. Geceleri 3-4 kez burada devriye atmalarını istedik. Gece hafta hem bizim hem de karşımızda bulunan bir kargo firmasının aracına saldırı oldu ve çok ciddi meblağlarda zarar verildi. Şimdi de rögar kapaklarının çalınmasıyla devam eden bir sorunumuz var. Site yönetimi olarak biz üzerimize düşen vazifeyi yaptık. Bütün sokaklarımıza kamera taktırdık. Ama uyuşturucu bağımlısı arkadaşlar kameralara baka baka bu olayları rahatlıkla yapıyor. Kanuni bir yaptırım olmadığından biz esnaflar bu zararı kendi cebimizden ödüyoruz” sözlerine yer verdi.

“BU ŞİKAYETLER ÇAĞRI MERKEZİNE DE YAPILIYOR VE ONLARDA BIKTI ARTIK”

Toptan Gıda Çarşısı Site Yöneticisi Ercan Dereli, son zamanlarda esnafları rahatsız eden olayların yaşandığını belirterek, “Yaşanan bu olaylar rögar kapaklarının çalınmasıyla başladı ve daha sonra sulama kanalı çevresindeki tel örgülerin çalınmasıyla devam etti. Sonuçta bunlar kamu malı ve şimdi de esnafların malına zarar verilmeye başlandı. Biz bu konuda ciddi düzeyde mağduruz. Güvenlik güçlerimizden bize biraz daha fazla ilgi, alaka göstermesini rica ediyoruz. Daha fazla burada devriye atmalarını istiyoruz. Caydırıcılık açısından faydalı olacağını düşünüyorum. Güvenlik güçlerimiz er ya da geç müdahale ediyorlar ama kanunlarımızın yetersiz olması ve yakaladıkları suçlu ile mağdur edilen esnafımız karşı karşıya getiriliyor. Böyle olunca ilerleyen günlerde durum esnafımızın aleyhine dönüyor. Kanunların yetersizliği nedeniyle güvenlik güçlerimiz de çaresiz kalıyorlar. Kanunların değişmesi bu konuları önleyecektir. Şuan sadece mal kaybımız değil can güvenliğimizi tehdit eden unsurların azalacaktır. Burada olayları gerçekleştiren kişiler, uyuşturucu müptelası kişiler. Çaresiz ve meczup insanlar. Parasızlıktan ya da kış günlerini cezaevinde geçirmek için yapıyor olabilirler ama devletimizin bu kişilere de çözüm bulacaktır. Site yöneticisi olduğum için bana her gün şikayet geliyor. Bu şikayetler çağrı merkezine de yapılıyor ve onların bile bıktığını, o nedenle fazla ilgi alaka göstermediğini belirtiyorlar. Geliyorlar ama ekipler yetersiz geliyorlar. Suçluları yakalıyorlar ama aynı saat içerisinde geri bırakıyorlar. O kişiler bu geriye intikam almak için geliyor. Devlet büyüklerimizin sesimizi duymasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler