Takip Et
  • 5 Temmuz 2023, Çarşamba

Sörf nedir?

Sörf, ekstrem doğa sporları arasında yer alır. Sörf, adrenalin seven kişilerin bu tutkularını dalgalarla buluşturduğu oldukça eğlenceli bir spordur. Bu spor, daha çok yazın yapılsa bile sörf için aslında belirlenmiş olan bir zaman dilimi yoktur. Bu yazımda sörf nedir, nasıl yapılır? Size bunlardan bahsettim.

Kış aylarında da gerekli sörf kıyafetleri giyilerek soğuk ile birleşen rüzgarın keskin dokunuşları ile çok heyecanlı bir sörf deneyimi yaşayabilirsiniz. Profesyonel ya da amatör olsun Türkiye’de ve dünyada sörf yapılabilecek olan pek çok rota vardır.

Sörf Nedir?

Sörf, sahil şeridine doğru gelen dalgalar üzerinde tahtaya benzeyen özel bir yapı sayesinde yer çekimi ile ilgili olarak insanların dalgaların içinden kayarak yaptığı su sporuna denir. Adrenalin seviyesi en fazla olan spor türleri arasında yer aldığı için çok sayıda kişi bu sporu büyük bir zevkle icra eder.

Sörf Nasıl Yapılır?

Sörf sporu, deniz ve okyanus kıyılarında gerçekleştirilen eğlenceli ve adrenalini yüksek bir su sporu olarak bilinir. Ülkemiz deniz kıyılarında, özellikle de rüzgarı bol olan sahillerde yoğun bir şekilde yapılır. Bu spor, okyanus kıyılarında, dev dalgaların üzerinden kıyıya doğru bir şekilde kayılarak gerçekleştirilir. Bu spor, “dalga sörfü” olarak da bilinir.

Sörf tahtası üzerinde çömelen ve yüzüstü yatan sörfçü, uygun bir dalganın kendine yaklaştığını gördüğü zaman ellerini kürek gibi kullanarak dalga yönünde ilerler. Dalgayı yakaladığı sırada ayağa kalkarak dalganın üzerinde kayarak kıyıya doğru ilerler. Sörfçü dalga üzerindeyken kendi ağırlığını tahtanın farklı bölgelerine vererek yönünü ve hızını değiştirebilir.

Sörf Sporu Nerelerde Yapılır?

Sörf sporu okyanuslarda ve rüzgarı bol olan geniş deniz kıyılarında yapılabilir. Ülkemizde ise sörf sporunu, Alaçatı, Datça, Gökçeada, Urla ve Fethiye gibi Türkiye’nin en önemli turizm bölgelerinde hem yaz tatili yapabilir hem de deniz ve rüzgara kendinizi teslim edebilirsiniz. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.