Takip Et

Yenipazar'da rahvan at yarışları yapıldı

20 Mayıs 2022, Cuma 14:19

     


Yenipazar Rahvan Atçılar Kulübü, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde 7. Geleneksel Rahvan At Yarışlarını merhum atçılardan Halil Ekici anısına düzenledi.

Yenipazar Akgöl Mevkisi’nde düzenlenen yarışmalara yaklaşık bin 500 yarış sever katıldı. Yarışmalar öncesinde merhum duayen atçılardan Donduranlı Ali Özer anısına oğlu ve torunu tarafından katılımcılara pilav ayran ikram edildi. Çevre il ve ilçelerden gelen Rahvan At sahiplerinin de katıldığı yarışmalar, nefesleri kesti.

Yenipazar Rahvan Atçılar Derneği Başkanı Mehmet Kahyaoğlu, “Organizasyonun yapılmasına büyük katkısı olan merhum atçılarımızdan Tevfik Hocamızın torunu Yenipazar Belediye Başkanımız Yüsran Erden başta olmak üzere katkı veren sponsor olan herkese teşekkür ediyorum, iyi ki varlar” diye konuştu.

Yenipazar’da Rahvan Atçılığın gelişmesini ve kulüpleşmesine büyük katkısı bulunan merhum Halil Ekici anısına gerçekleşen yarışmalara Yenipazar Kaymakamı Osman Kural, Belediye Başkanı Yüsran Erden, İlçe Jandarma Komutanı Güngör Demirtaş, İlçe Emniyet Amiri Hacı Ali Katman, Gençlik Spor İlçe Müdürü Dursun Durmaz, Yenipazar Belediye Meclis Üyeleri siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri çevre il ve ilçelerde faaliyet sürdüren Rahvan Atçılar kulüplerinin başkanları ve Rahvan Atlara gönül veren vatandaşlar katıldı. 9 ayrı kategoride yapılan yarışlarda dereceye giren Rahvan At sahiplerine protokol ve jüri üyeleri tarafından yolluk kupa ve para ödülü takdim edildi. (SERKAN SARAÇOĞLU) 







 
Son Eklenen Haberler