Takip Et

SON DAKİKA

Savaş; Büyükşehir ve 17 ilçede bu seçimi almamız sürpriz olmaz

29 Mart 2024, Cuma 15:41
Son güncelleme: 29 Mart 2024, Cuma 16:03

     


AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş, “Bizim 31 Mart akşamı Büyükşehir ve 17 ilçede bu seçimi almamız sürpriz olmaz, bunu net olarak söylüyorum” dedi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

AK Parti Aydın İl Teşkilatı, Efeler’de hizmet veren bir otelde MKYK Üyesi Umut Tuncer, Milletvekilleri Ömer Özmen ile Seda Sarıbaş, Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş ve Cumhur İttifakı’nın 17 Belediye Başkan Adayının katılımı ile birlikte basın toplantısı gerçekleştirdi.

Milletvekilleri Özmen ile Sarıbaş ve MKYK Üyesi Tuncer, yaklaşık 3 aydır devam eden seçim çalışmaları boyunca Aydın halkının değişim ve hizmet istediğini gözlemlediklerini, Pazar günü yapılacak seçimlerde de Büyükşehir Belediyesi’nde ve tüm ilçelerde seçimi kazanacaklarını vurguladı.

Cumhur İttifakı Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş da, önce saha çalışmalarını ve vatandaşın taleplerinden söz etti.

“GÜÇLÜ BİR DEĞİŞİM ARZUSUNU SAHADA NET BİR ŞEKİLDE GÖRDÜK”

Aydın’da yaşayan vatandaşların güçlü bir değişim arzusu olduğunu seçim çalışmaları boyunca gördüklerini dile getiren Mustafa Savaş, “Biz ilk günden itibaren belediye başkan adaylarımız ve teşkilatlarımızla birlikte kenetlendik ve Aydın Yüzyılı vizyonumuzu gittiğimiz her yerde anlattık. Aydın’ın kayıp yıllarını, bu kayıpları en kısa sürede telafi edebileceğimizi, yerel yönetim anlamındaki belediyecilik hizmetlerinden yoksun ilimizi yoksulluktan kurtaracağımızı anlattık. Güçlü bir değişim arzusunu sahada net bir şekilde gördük. Şehir yorgun, vatandaş bıkkın ve biz önümüzdeki dönem ilk 100 günde ayakları yere basan projelerimizle Aydın’a yapılmayan o hizmetleri hızlı ve sürekli bir şekilde yapacağız. İlimizin daha fazla üretmesi, daha fazla istihdam oluşturması adına neler yapabileceğimizi anlattık. Bir belediye başkanı olarak sadece yerel yönetim hizmetlerini yapmak değil, görevimizin aynı zamanda gelişen, büyüyen Türkiye’den daha fazla pay alması adına mücadele edeceğimizi ve bu konuda çalışacağımız anlattık, bunun sözünü verdik. Aydın niye bir Denizli gibi üretim sanayi şehri olmasın, Antalya gibi turizm şehri olmasın, Antep gibi bir gastronomi şehri olmasın? bunları anlattık. Aydın’da bu potansiyel mevcut. Aydın bir tarım kenti, turizm, termal kent. Potansiyelini birlikte beraber işlenebilmesi halinde üreten, ürettiğini değer katan bir şehir olabileceğini anlattık” diye konuştu.

“ŞEHRİN MERKEZİNDE SİVRİSİNEKTEN ŞİKAYETÇİ OLAN VATANDAŞLARIMIZ VAR”

Aydın’ın kronik sorunlarıyla boğuştuğunu, kronik sorunları çözme noktasında Büyükşehir Belediye Başkanı’nın bir irade sergilemediğini ve mücadele etmediğini dikkat çeken Savaş, “Her geçen gün o sorunların birikerek devam ettiğini, şehirler arasındaki mesafenin ilimiz aleyhine her geçen gün açıldığını, dünyada ülkelerin, şehirlerin, şirketlerin yarıştığı bir ortamda bizim şehrimizin yerinde saydığını halkımıza anlattık. Sahada anlattıklarımızın, vatandaşlar tarafından karşılık bulduğunu gördük. Bizim 31 Mart akşamı Büyükşehir ve 17 ilçede bu seçimi almamız sürpriz olmaz, bunu net olarak söylüyorum. Şuanda gördüğümüz manzara, yaptığımız istişare bunu gösteriyor. Aydın hizmete susamış, hizmete aç, yağmur yağdığı zaman acaba benim evime su basacak mı? diye kaygılanan ve insanların dertli olduğunu gördük. Şehrin merkezinde sivrisinekten şikayetçi olan vatandaşlarımız var. Bu en basit problem, çözülebilir bir problem. Daha bunun gibi altyapı, kanalizasyon, trafik, ulaşım gibi problemleri en kısa sürede çözeceğimiz gibi, ilimizin büyümesi gelişmesi ve rekabet gücüne katkı sağlayacak yatırımları yapacağız” açıklamasını yaptı.

“GEÇMİŞTEN GELEN BİR KORKUN MU VAR”

“Hablemitoğlu cinayetinde sanık olan Levent Göktaş’a Aydın’da verdiğin vekâletnamenin hesabını ve

“Açıkladığımız her projenin ayakları yere bastığını, bir matematiği olduğunu anlattık” diye Mustafa Savaş, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü;

“Karşı tarafta 2014 yılında açıklamış olduğu vaatlerde yüzde 95’ini yapmamış. 2019 seçimlerinde ise hiçbir vaat açıklamamış bir büyükşehir belediye başkanı var. Ama bizim her projemizin bir temeli var ve ayakları yere basıyor. Biz kendimize güvenerek bu projeleri açıkladık. Biz şuan ki belediye bütçesinin yüzlerce kat daha büyük bütçeyi geçmişte yönettik, kendimize güveniyoruz. Bilgi birikimimize güveniyoruz ve Aydın’a güveniyoruz. Ekibimize güveniyoruz. Karşı taraf projelerini anlatacağı yerde tamamen bizi karalama, iftira atmaya yönelik kampanya süreci başlattı. Biz hiçbir zaman ona iftira atacak bir söz ve beyanda bulunmadık. Kendisi hiçbir şekilde ne basının önüne çıkabildi ne de projelerini anlatabildi. 15 yıllık sürecinde iftihar edebileceği bir projesi olmadığı için karşı taraf herhangi bir basın açıklaması yapamadı. Benim yerel bir kanalda katıldığım programda mevcut belediye başkanı ile istediği kanalda, istediği platformda, istediği yerde bir araya gelebileceğimi söylememe rağmen bugüne kadar bir yanıt alamadım. Sorduğumuz hiçbir soruya yanıt alamadık. 500 milyon reklam harcaması yaptın dediğimizde, ‘hayır cebimden yaptım’ dedi. Biz de buna karşılık cebinden harcamadığını, seçimden önce ihale yaptı 50 bin metrekarelik reklam ihalesinin belgelerini gösterdik. Kentini düşünmeyen, kendini düşünen bir belediye başkanı var. 15 yıldan beri Aydın’a kötülük yapan bir belediye başkanı yönetiyor Aydın’ı, aslında yönettiğini zannediyor. Halkıyla iç içe olmayan, halkının arasında korumalarla giren bir belediye başkanı. Bunların sebebi ne? geçmişten gelen bir korkun mu var, sana yöneltilecek eleştirilerden korkun mu var? Geçmişte kurduğun ilişkilerden korkun var, bunların hesabını ver. 15 yılın hesabını ver. Hablemitoğlu cinayetinde sanık olan Levent Göktaş’a Aydın’da verdiğin vekâletnamenin hesabını ver. Verdiğin ihalelerin hesabını ver. Kamuoyunu aydınlatmanı istiyoruz. Belediye çalışanlarına yapmış olduğun baskının, zulmün, mobbingin hesabını ver. Aydın’da miting yapamıyorsun, niye miting yapamıyorsun? Aydın’a niye genel başkanını getiremiyorsun Aydın’a. Son gün konser yapıyor, oradaki kalabalığa bir sesleniş yapacak. Son israfını yap öyle git.”

Ayrıca Savaş, “Aydın Büyükşehir Belediye Başkanına seçimden sonra Nisan ayında yapılacak olan devir teslim törenine beklediğimi belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandı (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler