Takip Et

SON DAKİKA

Çerçioğlu ile Kılınç arasında su katılım payı polemiği: "Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır"

11 Ocak 2017, Çarşamba 12:01

     


Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2017 yılı ilk meclis toplantısında, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç arasında su katılım payı nedeniyle polemik yaşandı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Meclis toplantısında söz alan Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, DESKİ VE MASKİ'nin kamu kuruluşlarından su katılım payı almadığını söyleyerek Köşk Belediyesi'nin yeni hizmet binası ve meydan düzenlemesiyle ilgili ASKİ'nin su katılım payı olarak talep ettiği bedele karşı çıktı. Konuya ilişkin konuşan Başkan Çerçioğlu, "Biz kamu kuruluşu ya da özel sektör diye ayrım yapmıyoruz. Herkese eşit ve adil davranıyoruz. Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır" dedi

“DESKİ VE MASKİ KAMU KURULUŞLARINDAN BU PAYI ALMIYOR”

Konuşmasında Denizli Su ve Kanalizasyon İşleri İdaresi (DESKİ) ile Manisa Su ve Kanalizasyon İşleri İdaresi’nin (MASKİ) kamu kurum ve kuruluşlarından su katılım payı almadığını söyleyen Kılınç, Çerçioğlu’ndan bu konuda cevap istedi. ASKİ’nin Köşk Belediyesi yeni hizmet binası için 30 bin lira ve meydan düzenlemesi için 135 bin lira su katılım payı talep ettiğini söyleyen Kılınç, “Denizli’de ve Manisa’da bu payı almıyorlar ama Aydın’da biz bunu alıyoruz. Yine altyapı katılım payında da cephedeki metraj ücreti 65 lirayken yüzde 200’lik bir artış söz konusu. Bu 180 liraya çıkarılmış” dedi.

“BİZ HERKESE EŞİT VE ADİL YAKLAŞIYORUZ”

Kılınç’ın sözleri üzerine konuşan Çerçioğlu, “Siz de meclisteydiniz ve bunun için oy kullandınız. Köşk Belediyesi olarak kullandığınız suyun parasını da ödemiyorsunuz. Birçok yerin ödenmemiş durumda, listeleri size verelim bakın isterseniz. Biz Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak abone olduğumuz zaman bedelini ödüyoruz. Biz vatandaştan ne ücret alıyorsak kamu kuruluşu diye de Aydın BŞB olarak ayrım yapmıyoruz. Kamu kuruluşu olunca para almıyoruz, özel sektör olunca para alıyoruz. Böyle bir adalet var mı? Böyle bir şey olabilir mi? Biz herkese eşit ve adil yaklaşıyoruz. Kamu kuruluşu olsa da olmasa da eğer hizmet veriyorsak biz bunun ücretini alırız. Benim anlayışım böyle. Oradaki belediye başkanlarının anlayışı farklıdır, bunu bilemem ve saygı duyarım. Kamu kuruluşu olsa da olmasa da özel sektörden nasıl hizmet bedeli alıyorsak biz kamu kuruluşlarından da hizmet bedeli alıyoruz. Benim anlayışım böyle her yiğidin yoğurt yiyiş farklıdır” dedi. (MURAT TAN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler