Takip Et

SON DAKİKA

Aydınlı 5 şairin eseri ilk 100'e girdi

8 Mart 2022, Salı 17:41

     


İstanbul Çekmeköy Belediyesi’nin Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın koordinasyonunda düzenlediği 100. Yıl Marşı Yarışması’nda ilk 100’e giren eserler, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın ev sahipliğinde Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle açıklandı. Yarışmanın ilk aşaması olan şiir etabına 81 il ve 14 farklı ülkeden 2 Bin 259 şiir başvurusu alındı. Seçici kurul tarafından belirlenen 100 eser ödüllerini aldı. Aydın'dan 5 şairin esri de ilk 100'de yer aldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan 100. Yıl Marşı Yarı Final programına; Sanayi ve Teknoloji  Bakanı Mustafa Varank,Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz,Vali Yardımcısı Mehmet Fatih Çiçekli,  AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcıları Malik Ejder Batur ve Gıyasettin Gergin,  İBB AK Parti Grup Başkanvekili Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Çekmeköy Kaymakamı Resul Çelik ,Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Handan İnce Elçi, Ak Parti İlçe Başkanı Akın İlhan,Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Burhan Bayrak, Çekmeköy Müftüsü Muhamme Suiçmez, belediye meclis üyeleri, muhtarlar sanat,  siyaset ve iş dünyasından önemli isimler ve binlerce  vatandaş katıldı.

Aydın'dan Av. Gülçin Karabulut (Aydın Denge Gazetesi Köşe Yazarı), Emin Çelimli (Emekli Maliyeci), Salih Erdem (Mesleki Eğitim Merkezi Öğretmeni), Şükrü Öksüz (Aydın Şair ve Yazarlar Derneği Başkanı) ve Muzaffer Alp İmamoğlu (Komiser Yardımcısı) yazdıkları şiirlerle ilk 100 şiir arasına katılmayı başararak, törende yer aldı. (HAZEL BAYIK)







 
Son Eklenen Haberler