Takip Et

SON DAKİKA

İki doğumunu da hipnozla yaptı

28 Kasım 2016, Pazartesi 08:15

     


Aydın Özel Ege Liva Hastanesi’nde Didem Yılmaz, hipnoz yöntemiyle doğum yaptı. İlk doğumunu da aynı şekilde yaptığını söyleyen Yılmaz, hipnoz yöntemiyle doğumun çok ağrısız geçtiğini söyledi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Özel Ege Liva Hastanesi’nde Op. Dr Adnan Ozkutucu eşliğinde, Didem Yılmaz ikinci doğumunu da hipnozla yaptı. Rahat bir doğum yaptığını söyleyen Yılmaz, “İki doğumumu da hipnoz yöntemiyle yaptım. Hastane ortamına gülerek geliyorsunuz. O mutlulukla geliyorsunuz. Normal doğum, herkesin korktuğu bir şeydir. Ama bu yöntemle o korku olmuyor. Çok rahat iki doğum gerçekleştirdim. Bunda doktor beyin çok emeği var. Doğum sancısı çekiyorsunuz fakat doktorum bilinçaltıma doğumun çok rahat geçeceğini çok iyi yerleştirdi. Bir uyuyorsunuz, bir sancı çekiyorsunuz yani daha az sancı çekmiş oluyorsunuz. Dikişler atılırken hiç ağrı hissetmedim. Şu anda gayet iyiyim. Doğumdan sonra ayakta geldim odaya. Kızımı emzirdim. Ben de kızım Beril de sağlıklıyız. Hipnozla doğumu herkese tavsiye ediyorum” dedi.

"HİPNOZLA DOĞUM, TAMAMEN NORMAL DOĞUMDUR"

Hipnoz yöntemiyle doğumu gerçekleştiren Op. Dr. Adnan Ozkutu, “Hipnozla doğum şu an ve gelecekteki en iyi doğum şekli. Dünyadaki en iyi doğum yöntemi hipnozla normal doğumdur. Gerçekleşen olay tamamen normal doğum. Birçok insan ağrı korkusu yüzünden sezaryen doğum olurken, hipnozla bu ağrıyı azaltıyoruz. Hipnozla doğum yapıldığında ne müdahale yaparsanız yapın hipnoz altında yapıldığında kanama kontrolü çok daha etkin oluyor, daha az kanamayla daha hızlı bir iyileşme oluyor. Ağrı olmadığı için hasta doğumdan sonra çok hızlı bir şekilde ayağa kalkıyor, kendini çok daha iyi hissediyor. Çok çabuk ayağa kalktığı için hareketsizlikten doğan komplikasyonları da önlemiş oluyoruz. Hasta stres hormonlarından arındığı için, hastanın hipnoz ile vücudunun alt kısmı hipnozla uyuşturulduğu için ağrı büyük oranda ortadan kaldırılıyor. Ve ağrısız diyecek düzeyde, rahat bir şekilde doğum gerçekleşiyor. Hasta hipnoz edildiğinde bütün vücut kaslarını tamamen benim kontrolüm altında efektif kullanarak doğum hiçbir şekilde yavaşlamadan, normal doğum çok daha rahat oluyor. Herhangi bir kasılma olmadığı için daha kolay geçiyor. Hasta doğumdan sonra çok rahat bebeğini emzirebiliyor. Hipnozun buna benzer bir çok avantajı var” diyerek hipnozla normal doğum yapmayı tavsiye etti. (KIYMET SARIYILDIZ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler