Takip Et

/>

SON DAKİKA

Başkan Uyar: Duymayan kalmasın

23 Haziran 2018, Cumartesi 13:02

     


Çine Esnaf ve Sanatkarlar Oda Başkanı Metin Uyar "Yapılandırma kanunu, devlete borcu olan vatandaşlarımız için kaçırılmaz, tarihi fırsatlar sunuyor. Tüm vatandaşlarımızı bundan yararlanmaya davet ediyorum" dedi.

 

Çine İlçe Vergi Dairesi Müdürü Habibe Sayın, ilçedeki tüm sivil toplum kuruluş temsilcilerini 7143 sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Kanunu hakkında bilgilendirdi.

 

Uyar "Kanunun bugüne kadar çıkarılan en iyi avantajlı seçenekler sunduğunu ifade ederek "Bu yapılandırmayı duymayan kalmasın. Cumhuriyet tarihinin en avantajlı yapılandırması. Öyle imkanlar var ki mesela 1990 yılında bağ-kura dondurulmuş borcu var, o günün bağ kurundan hesaplanıyor. Bu yapılandırma gerçekten bulunmaz bir fırsat. SGK, maliye, STK'lar, tarım bağ kurları, tüm devlet kurumlarına vergi ve prim alacakları ile çok sayıda vatandaşımızı ilgilendiren Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), trafik para cezaları, askerlik para cezaları, seçim ve nüfus para cezalarını yapılandırıyor. Peşin yatıranlar için daha büyük avantaj var. Faizini direk siliyor" dedi.

 

İLK İKİ TAKSİT ÖNEMLİ

Kanunda bir ilk yapıldığını da belirten Başkan Uyar, taksit imkanından yararlanmak isteyenler için söz konusu borçların ilk iki taksit ödeme süresi içinde ödenmesi halinde Yİ-ÜFE tutarından yüzde 50 indirim, kapsama alınan idari para cezalarının aslında ise yüzde 12,5 indirim yapılacağını ifade etti. (SEZGİN MADRAN)







 
Son Eklenen Haberler