Takip Et

SON DAKİKA

Aydın Ovası, ‘Büyük Ova’ kapsamına alınıyor

21 Aralık 2016, Çarşamba 07:00

     


Aydın İl Toprak Koruma Kurulu, tarım alanlarının amaç dışı kullanımını önlemek amacıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından geliştirilen Büyük Ova Projesi'ne Söke Ovası ile birlikte Aydın’daki diğer ovaların da dahil edilmesi yönünde karar aldı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye'de 6,5 milyon hektar büyüklüğüne sahip 184 Büyük Ova'nın tarımsal SİT alanı ilan edilmesi ile ilgili çalışmalarını tamamlarken 24 bin kilometrekare büyüklüğündeki Aydın Ovası’nın da daha önce hazırlanan tasarıda adı geçen Söke Ovası ile birlikte ‘Büyük Ova Projesi’ kapsamına sokulması için Aydın İl Toprak Koruma Kurulu harekete geçti.

“NİHAİ KARARI BAKANLAR KURULU VERECEK”

Aydın Ziraat Mühendisleri Odası, Aydın Çevre Platformu (AYÇEP) ve birtakım çevreci derneklerin oluşturduğu kamuoyu sonrasında yaşanan gelişmeye göre, Aydın Valiliği ile Aydın Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü koordinasyonuyla bir toplantı gerçekleştiren Aydın İl Toprak Koruma Kurulu, Aydın’ın bütünüyle birlikte ‘Büyük Ova Projesi’ kapsamına alınması doğrultusunda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na tavsiyede bulunulması yönünde karar aldı. Karardan büyük memnuniyet duyduklarını söyleyen Aydın Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Mahmut Nedim Barış, “Nihai kararı Bakanlar Kurulu verecek. Biz, en başından bu yana sadece Söke Ovası’nın değil Aydın’ın bütünüyle birlikte ‘Büyük Ova Projesi’ kapsamına alınmasını savunuyorduk. Aydın İl Toprak Koruma Kurulu’nda bu yönde bir tavsiye kararı alınarak ilgili bakanlığımıza iletildi. Aydın Ovası’nın bütünüyle birlikte projeye dahil edilmesini umuyor ve bekliyoruz” dedi.

TARIMSAL ÜRETİM DIŞI KULLANIMIN ÖNÜNE GEÇİLECEK

Aydın Ovası’nın bütünüyle ‘Büyük Ova Projesi’ kapsamına alınmasının ardından projenin yasalaşmasıyla birlikte, Aydın Ovası bütünlük içerisinde tarımsal üretimde tutulacak ve bu ovaların kullanım kararı da tamamen bakanlıkta olacak. Bakanlık tarımsal SİT alanlarını herhangi bir amaçla kullanmak isteyen kurumlara ya da kişilere, tarımsal potansiyeli düşük veya büyük ova dışında kalan alanlarda iş yapmalarını önerecek. (MURAT TAN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler