Takip Et

/>

SON DAKİKA

İncirliova Belediyesi’nde 7 yolsuzluk dosyası

21 Temmuz 2014, Pazartesi 12:01

     


İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, 24 Temmuz Basın Bayramı öncesi gazetecilere Kültür Park’ta iftar verdi. Kale, iftarda İncirliova Belediyesi’nin müfettişlerin denetlemesi sonucu toplam 1 milyon TL olmak üzere 7 yolsuzluk dosyasının Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı’na soruşturma için gönderildiğini söyledi.

İncirliova Belediyesi geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da gazetecileri unutmayarak 24 Temmuz Basın Bayramı öncesi Kültür Park’ta gazetecilere iftar verdi. Aydın’daki gazetecilerin katıldığı yemekte, Başkan Gürşat Kale’yi Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Dinçer, Baki Aslantaş, Yalçın Sarı, Belediye Meclis Üyeleri ve aileleri de yalnız bırakmadı.

ÜÇ AYLIK ÇALIŞMASINI ANLATTI

Verilen iftar sonrası Belediye Başkanı Gürşat Kale, basının önemini vurgulayarak, “30 Mart Yerel Seçimleri'nde göreve geldiğimde ilk önce kimin nerede ne iş yaptığını tespit ettik. 98 taşeron işçi 74 kadrolu personel vardı. 98 şirket işçisinin 2 tanesinin işte çalıştıklarından ve maaş aldıklarından bile haberleri yoktu. Bunun yanında 9 tane işe gelmeden maaş alanlar vardı. Biz bunları tespit ettik. Göreve başladığımızda 98 şirket işçisi varken, şimdi 78 şirket işçisi var. Acarlar ve köylerden gelen işçiler ile birlikte toplamda 185 taşeron işçi ve 74 kadrolu personelimiz ile birlikte 256 çalışanımız var.

Göreve geldikten sonra nüfus olarak iki kat, yüzölçümü olarak ise 25 kat daha büyüdük” dedi.

YOLSUZLUK DOSYALARI ÇIKTI

Görevi devraldıktan sonra verdikleri sözde durduklarını ve geçmişe dönük gelir gider hesaplarının tamamını tarafsız bir denetçi ile denetlettirdiklerini de savunan Kale, “Belediye'nin geçmişe yönelik gelir ve giderleri tarafsız denetçiler tarafından denetlendi. Son gelen müfettiş ise, dosyalar üzerinde yaptığı çalışmalar sonrasında 7 adet yolsuzluk dosyasını Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı’na soruşturma başlatılması için gönderdi. Bu dosyalarda usulsüzlük, yolsuzluk ve benzeri kanunsuzluklardan toplam 1 milyon TL civarında bir meblağ yer alıyor. Biz görevimizi yaptık, bundan sonra iş adalete kaldı. Adalet yerini bulacaktır” diye konuştu. (BURHAN CEYHAN)







 
Son Eklenen Haberler