Takip Et

SON DAKİKA

Yunus'a yardım yağdı

19 Kasım 2016, Cumartesi 08:30

     


Karacasu’da SGK'nın yeşil kartını iptal ettiği zihinsel engelli Yunus’a kuzeni, kaymakamlık ve belediye sahip çıktı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Karacasu’nun Dikmen Mahallesi’nde annesiyle yaşayan 24 yaşındaki yüzde 95 doğuştan zihinsel engelli 24 yaşındaki Yunus Çetintepe’ye (24) önce kuzeni, ardından Karacasu Kaymakamlığı ve Aydın Büyükşehir Belediyesi'nden yardım yağdı. Kurumlar yeşil kartı iptal edildiği için SGK’ya borçlu çıkarılan Yunus’a yardım elini uzattı.

Dikmen Mahallesi’nde yaşayan, babasını 7 yıl önce kaybeden, annesinden başka kimsesi olmayan zihinsel engelli Yunus Çetintepe’ye önce İngiltere’de yaşayan kuzeni Murat Çıra sahip çıktı. İngiltere’den Türkiye’ye izne gelen Murat Çıra, babasını

2009 yılında babasını kaybeden Yunus'un, 18 yaşından büyük olduğu için SGK emeklisi babasının maaşından ve sosyal güvencesinden yararlandırılmadığını belirterek, ''Bin 100 lira dul aylığı alan anne Hatice Çetintepe, Yunus’un bakımını üstlendiği için 900 lira da engelli bakımı maaşı aldı. Eve toplam 2 bin lira maaş girdiği gerekçesi ile Yunus’un yeşil kartı iptal edildi, ardından her ay için SGK’ya 60 lira borçlandırıldı. Yunus’un evine her ay 2 bin lira girdiği görünürken, hiç gider gösterilmemesi nedeniyle SGK’ya 2 bin lira borçlu çıktığı ortaya çıktı. Borcun silinmesi ve yeşil kartın verilmesi için SGK'ya müracaat ettik'' dedi.

EVİNİ KUZENİ, EŞYASINI KAYMAKAMLIK VE BÜYÜKŞEHİR KARŞILADI

Geçen ay kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yaptığı müracaatla Yunus’un devlete olan borcunun silinmesini isteyen Çıra, önceki Kaymakam Murat Atıcı’dan yardım istedi. SGK’dan, babasının sosyal güvencesinden yararlandırılmasını, her biri pahalı olan kullandığı ilaçları cebinden ödemek zorunda kaldıklarını ve beyaz eşya talep ettiklerini söyledi. Kaymakamın bir ay içinde ilçeden ayrılması nedeniyle talepleri gerçekleşmeyen Çıra, bu kez ilçeye geçici görevle gelen Kaymakam M. Emre Canpolat’tan yardım istedi. Kaymakam Canpolat, dosyasına inceleyip istenen yardımların hemen sağlanması için gerekenin yapılması talimatını verdi. Kaymakamlık Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Yunus’un dayısının oğlu Murat Çıra tarafından 45 bin lira harcanarak yaptırdığı evinin içine şofben, çamaşır makinesi, fırın gibi beyaz eşya yardımında bulundu.

Evin çekyat, halı yatak gibi ihtiyaçlarını ise Aydın Büyükşehir Belediyesi üstlendi. Ancak SGK borçlarının silinmesi için SGK İl Müdürlüğü'ne müracaat gerektiği bildirildi. SGK’ya müracatta bulunan Çıra, Yunus'un babasından yetim aylığı alabilmesi ve sosyal güvenceden yararlanabilmesi için girişimde bulundu. Türkiye’ye geldiği geçtiğimiz Haziran atından bu yana işini gücünü bırakıp kuzeninin her şeyiyle yakından ilgilenen Çıra, “İnsanlık adına yaptım dedi.

İNSANLIK ÖLMÜŞ

Bir ay önce Yunus’u Karacasu Kaymakamlığı'na getirirken başka bir araç tarafından çarpılan yaralı bir köpeği aracına alıp kurtarmak için seferber olan Çıra, “Sadece Allah rızası için insanlık adına Yunus'a da yardım yaptım. Kimse ilgilenmiyordu. Türkiye’de akrabalığın, insanlığın bittiğini gördüm. Herkes bir çıkarı varsa ilgileniyor. AKP, MHP, CHP yandaşsa hizmet edildiğini gördüm. Aslında insan olmak çok kolay anlayabilene” dedi. Çıra, yardımlarını esirgemeyen Karacasu Kaymakamı M.Emre Canpolat, Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı müdürü ile Aydın Büyükşehir Belediyesine ve çalışanlarına teşekkür etti. (GÜLAY ÖZTEKİN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...

 







 
Son Eklenen Haberler