Takip Et

/>

SON DAKİKA

Bu böcekten uzak durun, Aydın'da da görülmeye başladı

10 Ağustos 2016, Çarşamba 08:05

     


“Sarı Ömer”, “Sarıkız” ya da “Deve Örümceği” olarak bilenen, zehirli bir tür olan, boyu 10 cm´yi bulan ve etle beslenen böceğin Aydın’da da görülmeye başlaması, halk arasında tedirginlik yarattı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Adnan Menderes Barajı yakınlarında kurduğu seyyar minibüste çay satışı yapan Rasim Yüksel isimli vatandaş da bu böcekle karşılaşınca ilginç bir olay yaşadı. İlk başlarda böceği umursamadığını söyleyen Yüksel, “Bu böceği geçtiğimiz aylarda görmeye başladım. Önce 'Zararsız bir çeşit örümcek türüdür' diye pek umursamadım. Ta ki böceği tırmıkla uzaklaştırmaya çalışana kadar. Böcek uzattığım tırmığa saldırdı. Hayvanlar doğaları gereğince kendisine bir şey yaklaştığı an oradan uzaklaşırken bu böcek, ön bacakları kaldırarak tırmığı ısırmaya çalıştı” dedi.

ETLE BESLENİYOR

Böceğin saldırganlığı üzerine İnternette böceği araştırmaya başladığını belirten Rasim Yüksel, “İnternete bakınca bu böceğin oldukça tehlikeli ve zehirli “Sarı Ömer-Sarıkız” örümceği olduğunu öğrendim. O gün bu gündür korku içinde yaşıyoruz. Bu yaz gününde ayağıma çizme giymek zorunda kalıyorum. Genelde bu yaratık akşam olunca ortaya çıkıyor. Yetkililerden bu böceğin incelemesini istiyorum. Birilerinin canı yanabilir” diye konuştu.

ISIRDIĞI YER ÇÜRÜYOR

Kuzey Irak ve Türkiye´de yoğunlukla Hakkari bölgesinde görülen, son günlerde Çine'de sıkça görülmeye başlanan devasa örümceğin kaynaklarda 2 ağzı 10 bacağı bulunduğu belirtiliyor. Etle beslenen ve ürkütücü bir görüntüye sahip olan “Sarı Ömer-Sarıkız” insanı ısırdığı zaman enjekte ettiği zehir nedeniyle insan vücudunun ısırılan bölgesi birkaç gün sora çürümeye başlıyor. Kaynaklar örümcek hakkında, “Zehri sitotoksiktir. Isırığın olduğu bölgede derinin ölümüne sebep olur. Türkiye´de cinsin 7 türü bulunur'' açıklaması yaptılar. (HAKAN AKIN)







 
Son Eklenen Haberler