Takip Et

SON DAKİKA

Avrupalı gençler Aydın'da

7 Kasım 2016, Pazartesi 16:49

     


Ege Genç Girişimciler Gurubu, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen Erasmus+ Gençlik Değişim Projesi kapsamında Romanya, Polonya Makedonya ve Aydınlı 25 genç ile kariyer planlama, genç istihdamı, girişimcilik fırsatları konularında Aydın’da çalışma ve ziyaretlerde bulunacak.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Ege Genç Girişimciler Grubu tarafından organize edilen, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen Erasmus+ Gençlik Değişimi Projesi başladı. 13 Kasım Pazar gününe kadar sürecek projede öğrenciler, kariyer planlama, genç istihdamı ve girişimcilik fırsatları hakkında bilgilendirilecek. Efeler Gençlik Merkezi, Aydın Bahçeşehir Okulları ve Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin destek verdiği projede öğrenciler ilk gün birbirleriyle tanıştı.

GENÇLER İÇİN FIRSAT

Projesi Sorumlusu Erol Tangal, Erasmus + Gençlik Değişim Projeleriyle gençlerin aktif vatandaşlık, dayanışma ve hoşgörü duygularının gelişmesini sağlandığını söyleyerek, “Proje, Avrupa Birliği’nin geleceğinin şekillenmesinde birlikte rol almalarını sağlamaktadır. Kültürler arası ön yargıların giderilmesi, gençlerin birey olarak değerli olma duygusunu yaşamaları, insan onuruna ve haklarına saygı, eşitlik, hoşgörü ve ayrımcılık yapmama gibi temel değerlerin tanıtılması ve Avrupa Birliği'ne aidiyet duygusunun geliştirilerek öz güvenlerinin desteklenmesi amaçlamaktadır” dedi.

Projenin gençler için bir fırsat olduğunu söyleyen Tangal, “Kültür, turizm ve sosyal aktivitelerle birlikte, özellikle gençlerimizin öz güveninin gelişmesine, girişimcilik ruhunun gelişmesinde önemli katkı sağlamaktadır. Aynı zamanda yabancı konuklarımızın ülkemizi ve şehrimizi tanımaları sağlanmaktadır” diye konuştu.

Makedonyalı Bekım Jashari, Türkiye’ye daha önce geldiğini Aydın’a ilk ziyareti olduğunu söyleyerek, “Daha önce İstanbul ve Ayvalık’a gelmiştim. Aydın’a ilk defa geliyorum. Umarım program faydalı olacak” ifadelerini kullandı. (ÖZGE SÖNMEZ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler