Takip Et

SON DAKİKA

Kaymakam Yönden, gazetecilerle buluşmalara yeniden başladı

4 Ekim 2016, Salı 15:42

     


Didim Kaymakamı İskender Yönden'in gazetecilerle her ay gerçekleştirdiği buluşma toplantıları, üç aylık yaz döneminin ardından yeniden başladı. Kaymakam Yönden ile gazetecilerin buluşmaların dokuzuncusunda, nüfus artışı, okul ihtiyacı, trafik problemi ve kıyı tespit komisyonu çalışmaları konuşuldu.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Her ay bir gazetenin ev sahipliğinde yapılan buluşmaya, bu ay Didim Rehber gazetesi ev sahipliği yaptı.

Didim Kaymakamı İskender Yönden, ilçenin nüfusunun kayıtlarda 74 bin 800 olarak gözüktüğünü, ancak Ocak 2017’de yeni nüfusun açıklanacağını söyledi. Didim’in nüfusunun yıllık 10 bin kişi arttığını ve ilçede okul ihtiyacının oluştuğunu belirten Yönden, “Yıllık 10 bin kişinin üçte birisinin çocuk olduğunu düşündüğümüzde 3 bin 500 çocuk rakamı ortaya çıkıyor. Ortalama bin kişilik okul düşündüğümüzde ise her sene 4 yeni okul gerekiyor. Yeni okullar yapılıyor ama yetmiyor” dedi.

YENİ OKULLARA İHTİYAÇ VAR

Yurt yapıldığı taktirde gelecek sene fen lisesinin açılacağını belirten Kaymakam Yönden, şunları söyledi: “Nüfus artışı bu hızla giderse yeni okullara ihtiyaç oluyor. Son olarak Yeşiltepe mevkisinde bir yer bağışlandı, orada ilkokul devreye girecek. İmam hatip lisesi bitiyor, Mersindere Mahallesi’ndeki eski Gonca Koleji’nin olduğu bina fen lisesi olacak. Normalde ilçelere fen liseleri yapılmıyor ama Didim’in kendi potansiyeli var. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nü bu noktada tebrik etmek gerekir. Şu anda Didim’den 51 çocuğumuz fen lisesinde eğitim görüyor. Bu rakam biraz daha artarsa çok rahat bir şekilde Didim’de fen lisesi oluşturacak bir yapı ortaya çıkacak.”

TRAFİK PROBLEMİ HAT SAFHADA

Trafik konusunda gazetecilerden yardım isteyen Yönden, “Buraya ilk geldiğimde nerelere üst geçit, nerelere kavşak yapılması, hangi yolun genişletilmesi konularında çalışmalar yapıldı. Daha sonra bu raporları Aydın Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’ne (UKOME) gönderdik. Bunların bir kısmı yapıldı, bir kısmı hala duruyor. Örneğin Akbük’ten Didim’e geldiğinizde Devlet Hastanesi yoluna dönüşte ne kavşak, ne de aydınlatma var. Akbük’e giderken Uslu Sitesi’ne dönen yolda defalarca ölümlü trafik kazaları oldu. Mavişehir Otogar önü yine aynı şekilde. Gazetelerde çıkan yazılar dikkat çekiyor” diye konuştu.

KIYI TESPİT KOMİSYONU’NUN ÇALIŞMALARINI ANLATTI

Kıyı Tespit Komisyonu’nun çalışmalarını da paylaşan Kaymakam Yönden, bunun 6 aylık bir çalışma olduğunu ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Öncesinde mevzuat çalışması yaptık. Ağustos ayında valilik tarafından bu konuda belediye başkanlığının yetkili olduğu yönünde bize yazı yazıldı. Kıyı Tespit Komisyonu’nun çalışması sadece Didim ile sınırlı değil. Bu komisyonun aynısı Vali Bey'in başkanlığında Kuşadası’nda oluşturuldu. Yani Aydın’ın tüm sahillerinde böyle bir çalışma yapıldı.”

“SAHİLLER İŞGAL EDİLEMEYECEK”

Didim’de oluşturulan iki ayrı ekibin Bozbük’ten başlayıp, Mavişehir’e kadar uzanan bölgede çalışma yaptığını kaydeden Yönden, “Bu denetimler önümüzdeki nisan-mayıs aylarına kadar devam edecek. Fevzipaşa ve Mavişehir bölgeleri denize girilebilir hale geldi. Gelecek yıl artık sahiller işgal edilemeyecek. Her hafta kaymakamlık makamında toplanarak bu konuyu değerlendiriyoruz. Nisan ayında izinsiz olan, insanların denize girmesine engel olan yapıların yıkım işlemini yapacağız” ifadesini kullandı. Yönden, kasım ayından itibaren Akyeniköy ve Akköy mahallelerinde bulunan 30’un üzerindeki hazine arazilerindeki kaçak zeytin ağaçlarını da sökmeye başlayacaklarını sözlerine ekledi.

Hisar Mahallesi’nde bulunan Hayal Bahçesi’nde düzenlenen kahvaltıya, Didim Kaymakamı İskender Yönden, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Gürkan Kabakçı, İlçe Emniyet Müdürü Özgür Selçuk ve Didim’de görevli basın mensupları katıldı. (EDİZ VERDİOĞLU)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler