Takip Et

SON DAKİKA

Efsane geri dönüyor

16 Ocak 2017, Pazartesi 09:00

     


Yıllardır ekonomik sorunlar ve yönetim kriziyle boğuşan TARİŞ Pamuk Birliği, iki önemli projeyle eski günlerine dönmeyi planlıyor. İzmir Alsancak’ta bulunan Pamuk Birliği’ne ait arazi Emlak Konut’a devredilerek ekonomik rahatlama sağlanacak. Bir kamu bankasına devredilmek zorunda kalınan Aydın Hamyağ İşletmesi de yeni bir anlaşmayla geri alınacak.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Ege’nin en köklü kurumlarından biri olan ancak uzun yıllardır ekonomik sorunlar ve yönetim kriziyle boğulan TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği, yeniden sahneye çıkıyor. Yönetim sorununu aşan TARİŞ Pamuk Birliği, iki önemli projeyle ekonomik olarak da rahatlamayı hedefliyor.

“700-800 MİLYON LİRA GELİR BEKLENİYOR”

Aydın, Balıkesir, Çanakkale, Denizli, İzmir, Manisa ve Muğla’daki 44 kooperatife kayıtlı 20 bin 49 ortağı bulunan TARİŞ Pamuk Birliği’ni rahatlatacak projelerden ilki, TARİŞ Pamuk Birliği’ne ait, İzmir Alsancak’taki 90 dönümlük araziyle ilgili. Arazinin bir protokolle Emlak Konut GYO A.Ş.’ye devredildiğini belirten TARİŞ Pamuk Birliği Genel Müdürü Güngör Şentürk, projeyi şöyle anlattı:

“İzmir Alsancak’taki 90 dönümlük arazi, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Binali Yıldırım’ın talimatlarıyla, Emlak Konut GYO A.Ş.’ye devredildi. Bunun için 1 Aralık’ta protokol imzaladık. Bu devir işlemiyle birlikte Emlak Konut GYO A.Ş. tarafından kısa süre içerisinde ihale yapılmasını bekliyoruz. Projeden 700-800 milyon lira civarında gelir bekleniyor.”

HAMYAĞ İŞLETMESİ GERİ ALINIYOR

TARİŞ Pamuk Birliği’ni eski günlerine döndürecek olan bir diğer proje ise geçtiğimiz günlerde hayata geçti. 2010 yılında borçlar nedeniyle bir kamu bankasına devredilen Aydın Hamyağ işletmesi, yeniden faaliyete geçirildi. TARİŞ Pamuk Birliği Genel Müdürü Güngör Şentürk, bu proje ile ilgili çalışmalarını şöyle anlattı:

“İşletmenin mülkiyetinin birliğimize devri konusunda muhatap banka ile önemli ölçüde mutabakat sağlandı. İçinde bulunduğumuz iş yılında tüm bakım ve revizyon çalışmaları tamamlandı. Piyasadan ve bağlı kooperatiflerimizden, bedeli peşin ödenmek suretiyle yaklaşık 40 bin ton yağlık pamuk çekirdeği satın alarak üretime başladık. Bu işletmeden 5-6 milyon lira civarında kar hedefliyoruz.”

Yıllar boyu binlerce kişiye ekmek kapısı olan ancak ekonomik sorunlar nedeniyle eski günlerini arayan TARİŞ Pamuk Birliği yönetimi, Ankara’da çarşamba günü Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi’nin ve Türkiye’deki birçok kooperatif yöneticisiyle birlikte toplantıya katılacak. Projeler, bu toplantıda yapılacak bir sunumla anlatılacak. Toplantıya, TARİŞ Pamuk Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Yaman, Başkan Vekili Faruk Aydın, Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Ertürk ve Ali Şimşek ile TARİŞ Pamuk Birliği Genel Müdürü Güngör Şentürk katılacak.

Pamuk Birliği Genel Müdürü Güngör Şentürk, “Pamuk Birliğimize bağlı 44 kooperatif var. Bu atılımları yaparak, kurumumuzu yeniden ayağa kaldıracağız. 44 kooperatifin yaratacağı sinerjiyle, eski günlere geri döneceğiz” dedi. (NACİ ERİŞ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler