Takip Et

SON DAKİKA

Snacks Projesi ile her ülke yemek kültürünü paylaşıyor

27 Ekim 2016, Perşembe 17:32

     


Didim'deki Didim Zeynep-Mehmet Dönmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Venosa Beach Resort & Spa Oteli'nin proje ortağı olduğu Pratik Aşçılık Bilgi ve Becerileri (Snacks) projesi, İngiltere, İtalya ve Türkiye'deki yemek kültürlerini birbirleriyle kaynaştırarak öğrencilerin meslek hayatlarına katkı sağlıyor.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Türkiye'den Venosa Beach Resort & Spa Oteli ile Didim Zeynep-Mehmet Dönmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin katıldığı Snack Projesi ile 3 ülkeden mutfak eğitmenleri yemek kültürlerini birbiriyle paylaşıyor.

Avrupa Birliği projeleri kapsamındaki Pratik Aşçılık Bilgi ve Becerileri (Snacks) projesinin yaygınlaştırma etkinliği, Venosa Beach Resort & Spa otelin ev sahipliğinde yapıldı. Toplantıda konuşan Venosa Beach Resort & Spa Genel Müdürü Murat Üner, 2014 teklif çağrısı döneminde başvurusu gerçekleştirilerek hibe almaya uygun görülen "Snacks" adlı projeye, otel olarak ortaklık yaptıklarını söyledi. Projenin İngiltere'deki Lewisham Southwark College koordinatörlüğünde, Didim Zeynep-Mehmet Dönmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Didim Venosa Beach Resort & Spa ve İtalya'daki Centro Turistico Alberghiero kurumlarının ortak katılımlarıyla gerçekleştirildiğini belirten Üner, “Projedeki amaç, özellikle aşçılık mesleği öğrencileri başta olmak üzere, Yiyecek-İçecek Hizmetleri alanında eğitim görev öğrencilerin mesleki eğitimlerinde yardımcı materyal sağlamaktır. Mevcut müfredatta yer alan konulara yardımcı olarak kullanılabilecek çevrimiçi video kaynakları oluşturmak suretiyle bu amacın gerçekleştirilmesi amaçlanmıştır” dedi.

Üner, “Günümüzde Türkiye şartlarına baktığımız zaman işsizlik oranının ne kadar yüksek olduğunu hepimiz biliyoruz. Biz turizm sektöründe çalışan insanlar olarak buna bir katkı sunabiliyorsak, bu çok mutluluk verici” diye konuştu.

“KALİFİYELİ ELEMAN YETİŞTİRİYORUZ”

Projeye ortaklık yapan Didim Zeynep-Mehmet Dönmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin müdürü Nezir Keskin ise okul olarak 436 öğrenci ve 38 öğretmenle eğitim-öğretim verdiklerini söyledi. Okul bünyesindeki Yiyecek-İçecek Alanı’nda mutfak ve servis dalları, Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Alanı’nda da ön büro dalı olarak eğitim verdiklerini ifade eden Keskin, “Bu alanlarda kalifiyeli eleman yetiştirme çabası içerisindeyiz. Yine sektörün ihtiyaç duyduğu Didim’in her geçen gün yükselen bir turizm değerinin olduğunu görmekteyiz. İlçeye yeni tesisler kazandırılıyor. Bu tesislere kendi alanında kalifiyeli eleman ve insan ilişkilerinde iyi yetişmiş, yabancı dilde kendini yetiştirmiş öğrencilerle bu ihtiyacı gidermekteyiz” ifadesini kullandı.

Otelin konferans salonunda yapılan toplantıya, Didim İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Turan Kaya, Gıda Tarım ve Haycancılık İlçe Müdürü Halis Yaşar, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali İhsan Kubaliç, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu, Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir, Didim Belediyesi Kültür Müdürü Naşit Oskay, Didim Turizm Derneği Başkanı Ercüment Alkaner, Venosa Beach Resort & Spa Genel Müdürü Murat Üner, Ticaret Odası Strateji Geliştirme Komisyonu Başkanı ve Meclis Üyesi Ali Hikmet Atilla, turizmciler ve öğretmenler katıldı. (EDİZ VERDİOĞLU)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler