Takip Et

SON DAKİKA

Aydın’da ‘Popüler kültür ve değerlerin yozlaşması’ ele alındı

19 Ekim 2021, Salı 10:04

     


Aydın Sosyal Bilimler Lisesi Müdürlüğünce, Aydın’ın tüm ilçelerinden lise öğrencilerinin katılımıyla ‘Popüler Kültür ve Değerlerin Yozlaşması’ konulu öğrenci çalıştayı gerçekleştirildi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aydın Sosyal Bilimler Lisesi’nde düzenlenen çalıştaya, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, İl Müdür Yardımcısı Mehmet Atay, Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Hakan Özcan, Lise Müdürü Fatih Anıl ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Okumuş ve beraberindekiler daha sonra çalıştay alt komisyonlarını ziyaret etti ve öğrencilerin çalışmalarını izledi.

ORTAYA ÇIKAN SONUÇLARIN KİTAP HALİNE GETİRİLECEK

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Okul Müdürü Fatih Anıl, “Popüler kültürün öncelikle hedef aldığı, aslında popüler kültürü en iyi tanıyan kesim olan gençlerimiz, bu inşa edilmiş, insanları herkesleştiren popüler kültürün, değerlerimiz üzerindeki yoz etkisine, inanıyorum ki, yenilikçi, yapıcı çok kıymetli çözüm önerileri sunacak. farklı bakış açıları ortaya koyacaklardır” dedi ve Çalıştay sonunda ortaya çıkan sonuçların kitap haline getirileceğini sözlerine ekledi.

“BENLİĞİMİZDEKİ DEĞERLERİ YAŞAMAK VE YAŞATMAK ŞUURUNDA OLMAMIZ GEREKİR”

Yapılan faaliyetin önemine dikkat çeken Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş konuşmasında, “Kültürümüz milletimizin asırlar içinde ürettiği değerlerin toplamıdır. Popüler kültür ise günübirlik doğmuş ve maddi ve manevi tüketim aracıdır. Benliğimizdeki değerleri yaşamak ve yaşatmak şuurunda olmamız gerekir. Çünkü büyük devletler zenginliklerini devam ettirebilmek için diğer milletlere dillerini ve kültürlerini unutturuyorlar. Milletimizin değerleriyle yeniden dünya sahnesine çıkması için okullarda yapılan bu tür faaliyetlerin önemi çok büyüktür” ifadelerine yer verdi.

Çalıştayın sonunda gerçekleştirilen kapanış programında, öğrenci alt komisyonları tarafından popüler kültürün değerlerin yozlaşması üzerine hazırlanan çalışma raporları sunuldu. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler