Takip Et

/>

SON DAKİKA

Muğla’daki Sandras Dağı karla kaplandı

15 Şubat 2024, Perşembe 17:14

     


Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde yer alan 2 bin 295 rakımlı Sandras dağı, etkili olan kar yağışının ardından beyaza büründü. Doğanın beyaz örtüsü altında büyüleyici bir manzara oluştu.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Yaz kış önemli turizm destinasyonlarına sahip Muğla, kış aylarında günübirlik gezi rotaları ile özellikle doğaseverlerin de ilgisini çekiyor. Muğla ve Denizli il sınırında yer alan, Denizli’nin Beyağaç ile Muğla’nın Köyceğiz ilçesini birbirinden ayıran 2 bin 295 metre yüksekliğindeki Sandras dağı, yaz kış doğaseverlerin tırmanış ve yürüyüş yaptığı cazibe merkezi haline geldi. Denizli’deki Nefes Aktivite Doğa Sporları Kulübü üyeleri, 2 bin 295 metre yükseklikteki Sandras dağına tırmanış gerçekleştirdi. Doğaseverlerin yürüyüşü, Sandras dağının eteklerinde bulunan Kartal Gölü’nde son buldu. Denizlili doğa yürüyüşçüsü Kaan Aydeniz, “Bizler her hafta sonu bölgemizde bulunan dağlara zirve tırmanışı gerçekleştiriyoruz. Bu hafta da Nefes Aktivite Doğa Sporları Kulübü üyeleriyle birlikte Sandras dağına tırmandık. 16 kişilik ekibimizle birlikte Kartal Gölü’ne yürüdük. Havadan dolayı Çiçekbaba zirvesine çıkamadık. Fakat Kartal Gölü’nde yaptığımız çadır kampımız çok keyifliydi” dedi.

“HUZURLU ORTAM”

Etrafı ormanlarla kaplı doğal güzelliğiyle büyüleyen Köyceğiz ilçesinin kırsal Yayla (Ağla) Mahallesi'nde bulunan 2 bin 295 metre yüksekliğindeki Sandras Dağı, bölgede etkili olan kar yağışının ardından beyaz örtüyle kaplandı. Yemyeşil ormanlar, çiçekler ve endemik bitki türleriyle kaplı Sandras dağı, etkileyici manzarası, temiz havası ve doğal zenginlikleriyle huzurlu ortam sunuyor.

“GÖLLERİN YÜZEYİ BUZ TUTTU”

Sandras Dağı eteklerinde bulunan Gökçeova Göleti ve Karagöl’ün yüzeyi de soğuk havanın etkisiyle buz tuttu. Bölgeyi ziyarete gelenler, buzla kaplı göl üzerinde yürüyerek fotoğraf çektirdi. Gölün buz tutmasıyla muhteşem bir manzaranın oluştuğunu belirten 39 yaşındaki Aydınlı gezgin Murat Abalı, “Ben her yıl buraya geliyorum. Manzaraları ve doğası beni adeta büyülüyor. Bölgede bu yıl kar az yağdı, havaların soğumasıyla birlikte göllerin yüzeyi buz tuttu. Normalde bu mevsimde her yer karla kaplı olur, arazi aracı olmadan buraya gelmek neredeyse imkansız hale gelir. Her mevsim ayrı bir güzelliğe sahip olan göller, doğa tutkunların uğrak noktası haline geldi” dedi. (ERDAL AYDIN) 

 







 
Son Eklenen Haberler