Takip Et

SON DAKİKA

“Türkiye’de bu kadar yargılanan başka bir belediye başkanı yok”

7 Haziran 2022, Salı 10:12

     


Gazeteci Emin Aydın’ın tvDEN’de hazırlayıp sunduğu Baş Başa programının konuğu Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Eski İl Başkan Yardımcısı Gazeteci Serhan Seyhan oldu. Güncel durumlara dair değerlendirmelerde bulunan Seyhan, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile ilgili olarak, “Türkiye’de bu kadar yargılanan başka bir belediye başkanı daha yok” dedi.

“‘BECERİKLİ BELEDİYE’ ŞEKLİNDE BİR SLOGAN UYDURUYORLAR”

Seyhan, “Aydın’da sürekli olarak gazetecilere yapılan suç duyurularıyla meşhur olan bir Büyükşehir Belediye’si var ve bu belediye Cumhuriyet Halk Partili bir belediye. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu söylemlerinde basın özgürlüğünden, ifade ve düşünce özgürlüğünden, haber alma hürriyetinden, iktidarın kişilere bunun üzerinden baskı uyguladığından söz ediyor. Bu durumun kendi iktidarlıklarında değişeceğine dair insanlara umut satan bir duruş sergiliyor. Fakat kendi yönettikleri Büyükşehir Belediyelerinin oldukları şehirlerde bunu yapamıyorlar, beceremiyorlar. İktidara geldiklerinde nasıl becerecekler çok merak ediyorum. ‘Becerikli Belediye’ şeklinde bir slogan uyduruyorlar ama onların becerikli oldukları konular genellikle suç duyurusunda bulunmak, iftira kampanyaları bulunmak ve kendilerine muhalif olan kişilere saldırmak. Ama hizmet konusunda hiçbir becerikliliklerini görmedim dedi.

“DÜNYADA HİÇBİR ZAMAN DEVLET ÜZERİNDEN GAZETECİLERE GÖVDE GÖSTERİSİ YAPILMAMIŞTIR”

Seyhan, “Adımızı anmaya cesaret edemedikleri fakat sona gerçek niyetlerini ortaya koydukları paylaşımlar ile başladı bu hafta. Cumhuriyet Halk Partisi logosu, İlçe Başkanı Titri ve ismini kullanarak paylaşım yapılıyor. Bu paylaşımlar çalışanlara zorunlu olarak paylaştırılıyor. Aynı şekilde kendisinin yetkisinin olmamasına rağmen babasının ruhsatı ile mali müşavirlik yapan, Büyükşehir Belediyesi şirketlerinin mali müşavirliğini üstlenen ve bunun üzerinden aylık ciddi rakamları gelir olarak kendine kaydettiği bilinen Polat Mersin, bizimle ilgili böyle şeyler yazıyorlar. Dünyada hiçbir zaman devlet üzerinden gazetecilere gövde gösterisi yapamamıştır. Bu dünyada bir ilktir. Bizi Vali’ye ve devlete karşı kışkırtmaya çalışıyorlar. Daha önce Ertuğrul Yemen ve Burak Yılmaz isimli iki kişi beni daha önce İç İşlerini töhmet altında bırakmakla suç duyurusunda bulunmuşlardı. Biri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri, diğeri ise Büyükşehir Belediyesi çalışanı. Bu şu demek, ‘Bizim bir ayıbımız var, biz gizlemeye ve örtmeye çalışıyoruz o yüzden de şirinlik yapıp İç İşleri Bakanımızı, Valimizi savunmaya çalışıyoruz’. Burada gizlemeye çalıştığınız ayıbınız nedir? hHerhangi bir partinin bir İlçe Başkanı Vali üzerinizden basına ayar vermeye çalışıyorsa, ben Sayın Vali’nin yerinde olsam ‘Herkes kendi görevini yapsın. Sen siyasetini yap, biz mülki amiri olarak görevimizi yapalım’ derim ve ‘Bizim üzerimizden kimseyi tehdit etmeyin’ diyerek gerekli yerlere bildiririm. Vali senden, benden rahatsız olabilir ya da onun dışında adli bir yaptırım uygulaması gerekebilir. Fakat bu yaptırımın uygulanmasına sebep olacak kişi CHP Efeler İlçe Başkanıysa, kusura bakmayın ama Aydın’da her şeyin yeri değişmiş demektir” diye konuştu.

“KAMUOYU, NEDEN AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN İDDİALARI İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRİLMİYOR?”

Seyhan, “Sayın Çerçioğlu, karşısındakileri karalama kampanyasıyla onları itibarsızlaştırma mücadelesine giriyor. ‘Onların söyledikleri iftira’ diyerek bizleri karalamaya çalışıyordu. Fakat artık bir şeyleri net olarak konuşmak lazım. Sayın Çerçioğlu’nun 2018 öncesi ve sonrası hakkında açılmış kovuşturmaları var. İçeriği incelendiğinde ihaleye fesat, evrakta sahtecilik, görevi kötüye kullanma gibi suçlardan 17 kişi yargılanıyor. Bunlardan birisi de Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu. Kendisine yüklenen suçlar da ortada. Bu arada 1 milyonu aşkın kamu zararı mevcut. Devam eden birçok soruşturma da var. Türkiye’de bu kadar yargılanan başka bir Belediye Başkanı daha yok. Bu kadar soruşturma ve kovuşturma dosyası olan başka bir Belediye Başkanı daha yok. Bu kadar yüz kızartıcı suçtan yargılanan bir Belediye Başkanı da yok. Türkiye’de hangi bürokrat bu kadar dosya ile yargılanmaya devam ederken görevine, milyonlarca lirayı yönetmeye devam edecek. Valimize şunu sormak istiyorum; hakkında bu kadar yüz kızartıcı suçlar olan birisinin aklanmadan hala görevde olması, Aydın halkının bütçesini yönetmesi hangi aklın tezahürüdür? Bizimle ilgili bilgilendirilen Aydın kamuoyu, neden Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin iddiaları ile ilgili bilgilendirilmiyor?” ifadelerini kullandı. (MEHMET AYDIN) 







 
Son Eklenen Haberler