Takip Et

/>

SON DAKİKA

Aydın’da yakalanan o kişiye 8,3 bin TL ceza kesildi

27 Nisan 2024, Cumartesi 12:23

     


Aydın’ın Koçarlı İlçesi’nde orman içerisinde yakalanan ve üzerinde, izinsiz yabani hayvan vurmak amacıyla silah ile enjektör bulunan kişiye, 8 bin 322 TL idari para cezası kesildi. Silah ve enjektörlere el konuldu.

Koçarlı İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Kızılcabölük Mahallesi’nde devriye gezdikleri esnada ormanlık alan içerisinde şüpheli bir kişiyi fark etti. Yapılan sorgulama üzerine Ö.K. isimli şüpheli şahsın üzerinde arama da yapıldı. Arama sonucu şüpheli Ö.K.’nin, izinsiz yabani hayvan vurmak amacıyla kullanıldığı değerlendirilen 177 CAL (4.5mm) faturasız havalı tüfek ile bu tüfeğe ait 9 adet hava basınçlı enjektör, 2 adet kullanılmamış enjektör iğnesi, 1 Adet faturasız kuru sıkı tabanca, 1 adet şarjör ele geçirildi. Ayrıca, 5729 Sayılı Kanun kapsamında 8 bin 322 TL idari para cezası uygulandı.

Muhafaza altına alınan havalı tüfek ve enjektörler, Aydın Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne teslim edilirken, Ö.K. hakkında adli ve idari işlem yapıldığı ifade edildi. (SELİME AYDEMİR)







 
Son Eklenen Haberler