Takip Et

SON DAKİKA

İngiltere'deki saldırıda son durum

23 Mayıs 2017, Salı 13:04

     


İngiltere, dün gece terör saldırısıyla sarsıldı. Ünlü şarkıcı Ariana Grande konseri bitiminde meydana gelen patlamada -son gelen rakamlara göre- 22 kişi öldü, 59 kişi de yaralandı. Saldırı nedeniyle İngiltere'ye liderlerden destek mesajları yağiyor.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

İçişişleri Bakanlığı İngiltere'deki olayı bir mesajla kınadı. Mesajda "Birleşik Krallığın Manchester kentinde dün gece meydana gelen ve çok sayıda ölü ve yaralının olduğu terör saldırısını kuvvetle kınıyoruz. İnsanlıktan çıkmış varlıkların ve odakların düzenlediği bu tür kalleşçe saldırıların vahşeti ile acısını maalesef çok iyi bilip hisseden ülkemiz ve halkımız adına Birleşik Krallık ile halkına en derin taziyelerimizi sunuyoruz. Terör belasına karşı bu belayı üreten her türlü çevrenin kökünü her yerden kazımak için yakın dostumuz ve müttefikimiz Birleşik Krallık'la birlikte yürütegeldiğimiz kararlı ve etkin mücadeleyi omuz omuza sürdürmeye devam edeceğiz. Manchester'daki kalleş saldırıya vereceğimiz en iyi ortak cevap bu olacaktır" ifadeleri yer aldı.

 

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in mesajında "Yaşanan saldırıların ardından İngiliz dostlarımızla yan yanayız" ifadeleri yer alırken, terörle mücadelede kararlılık mesajları verildi.

 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de May'e gönderdiği taziye mektubunda, "Bu kötücül ve insanlık dışı suçu kararlı bir biçimde kınıyoruz. (Saldırı) emrini verenlerinse hak ettikleri cezayı alacaklarına inanıyoruz" ifadelerini kullandı. Putin şöyle devam etti: "İngiliz partnerlerimizle terörle mücadelede işbirliğini, hem ikili çerçevede hem de geniş uluslararası çabalar çerçevesinde artırmaya hazır olduğumuzu bir kez daha belirtiyoruz."

 

AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker de saldırı nedeniyle şok içinde olduklarını belirtti ve terörizmin insanlarda korku yaydığını ancak bununla mücadeleyi sürdüreceklerini ifade etti. (HABER MERKEZİ)

İngiltere’de terör saldırısı: 19 ölü 50 yaralı

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...

 







 
Son Eklenen Haberler