Takip Et
  • 31 Mart 2014, Pazartesi

Türkiye’nin Seçimi

Öncelikle özelde Aydın ve ilçelerinde genelde de tüm Türkiye’de seçimlerden başarıyla çıkan adayların hepsini, Büyükşehir Belediye Başkanlarından muhtarına kadar yürekten tebrik ederim. Kazanan kaybeden herkese hayırlı olsun.

Türkiye 30 Mart 2014 Pazar günü sandık başına gitti ve her seçim öncesi dediğimiz ve bu seçimde de birçok kez karşımıza çıkan ifadesiyle tarihi seçimlerinden birini yaptı. Bütün seçimlerimiz öylesine gergin bir ortam içinde yürütülür ve sonuçları o kadar merakla beklenir oldu ki o yüzden hepsine böyle “Tarihi” ifadesini eklemek bir alışkanlık oldu neredeyse. Bu gergin ortam bu defa seçim akşamının bile sanki bir futbol müsabakası gibi izlenmesine, takip edilmesine neden oldu. Ne olursa olsun iyisiyle kötüsüyle bir süreç bitti ve şimdi de yenisi başlıyor. Ancak sürekli dem vurduğumuz demokrasinin içselleştirilip içselleştirilmediğini 31 Mart 2014’ten itibaren göreceğiz. Kazanan adaylar ve partiler kaybeden adayları ve onların kitlesini kucaklayabilecek mi? Ya da Kaybedenler kazananları takdir edip bir sonraki seçimler için kendilerini ve partilerini bir muhasebeye çekebilecekler mi? Ya da seçimlerden sonra herkes rakamların bir köşesine sarılıp, aynı hamam aynı tas mantığına mı bürünecek? Ya da ötekiler olarak gördüklerimiz ötekiler olarak kalmaya devam mı edecek? Aynı mantık eksenindeki sorularımıza nasıl cevaplar vereceğiz, zaman içinde yaşayıp göreceğiz. Asıl demokrasi seçimlerden önce değil seçimlerden sonra olacak, ama bakalım nasıl olacak. Kesinlikle ifade etmek gerekir ki seçimlerden sonra yapılması gereken birçok iş var. Alınan oylar ile verilen vaatler arasındaki tutarlılığı takip etmek yine oy verenlerin görevidir. O yüzden oy verenlerin vazifesi de Pazar günü bitmedi, asıl Pazartesiden itibaren başlayacak.

Lafı fazla uzatmanın anlamı yok. 31 Mart 2014 itibariyle söylenecek tek ve en güzel ifade hayırlı olsun demek ve kazananları içten ve samimi olarak tebrik etmek. Umarım yarınlarımıza gururla bırakabileceğimiz güzel eserler bırakma heyecanı, kazanan adayları şimdiden sarmıştır.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.