Takip Et

SON DAKİKA

Gürer: Aydın Baro Başkanı hukuku hiçe sayıyor

22 Kasım 2016, Salı 06:30

     


AK Parti Söke İlçe Başkanı Fatih Gürer, Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt’u, ‘Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nın geçici 1. Maddesi'ne eklenen fıkrayı çarpıttığını ileri sürerek eleştirdi. Gürer, Bozkurt’un tecavüzü kapsamayan yasa tasarısı hakkındaki söylemleriyle hukuku hiçe saydığını söyledi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Baroların ve baro başkanlarının siyasi istikballerini avukatlar üzerinden yürütmemesi gerektiğini söyleyen ve Aydın Baro Başkanı Gökhan Bozkurt’u hedef alan AK Parti Söke İlçe Başkanı, Avukat Gürer, “Siyasi fikir ve görüşlerinizi cübbemi kullanarak yapmayın. Tecavüzü kapsamayan bir yasa tasarısı hakkında bilerek ve kasten tecavüz ile ilgili gibi açıklama yapacak derecede hukuku hiçe saymanızın takdirini de size ders veren hocalarımıza bırakıyorum. Ben sizin gibi düşünmüyorum” dedi.

“AYDIN BAROSU’NUN AÇIKLAMASI KABUL EDİLEMEZ”

Türkiye genelinde yasa tasarısı ile ilgili tecavüzcüleri kapsayan yasa algısı oluşturmak, halkı yanıltmaya yönelik kasıtlı yanlış tutum ve davranışların belli birtakım zihniyetler tarafından devam ettirildiğini belirten AK Parti’li Gürer; “Mensubu olduğum Aydın Barosu tarafından yapılan açıklamada, ‘Milletin vekillerinin görevi tecavüzcüleri korumak değildir’, ‘Çocuklara tecavüze müsemma gösterilemez’ ifadelerine yer verilmiştir. Kanun teklifinde açıkça cebir, tehdit, hile veya iradeyi etkileyen başka bir neden olmaksızın ifadesine karşı tecavüzcülerin korunduğu şeklinde açıklama yapılmasını kabul edilmez buluyorum. Bu sorunun çözülmesi ve bu sorundan kaynaklanan mağduriyetlerin giderilmesi konusu, hepimize büyük bir sorumluluk yüklemektedir” dedi.

“MAĞDURİYETLERİ ORTADAN KALDIRAN BİR DÜZENLEMEDİR”

AK Parti Hükümeti’nin 14 yılda kadın ve çocukları koruyan çok önemli reformlara imza attığına dikkati çekerek birtakım düzenlemelerle büyük bir zihniyet dönüşümünü gerçekleştirdiğini ifade eden Gürer, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilen düzenleme, Anayasa Mahkemesi kararı ve TBMM Araştırma Komisyonu raporu ile mağdurların taleplerini karşılamak suretiyle esasında bu sorumluluğun gereğini yerine getiren, sorunu çözen ve bu sorundan kaynaklı mağduriyetleri ortadan kaldıran bir düzenlemedir. Konunun siyasi hesaplarla çarpıtılması, mecraından saptırılarak anlatılması ve tartıştırılması, sosyal medya üzerinden bilgi kirliliği yaratılarak manipüle edilmesi, gerçeği değiştirmez” cümleleriyle açıklamasını noktaladı. (MURAT TAN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler