Takip Et

SON DAKİKA

"Asıl yargılanması gerekenler yargılanmıyor"

17 Kasım 2016, Perşembe 17:34

     


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Necmettin Bilal Erdoğan'ın CHP Aydın eski İl Başkanı Hikmet Saatçı hakkında açtığı davanın duruşması görüldü. Dava, tanıkların dinlenmesi için 25 Nisan 2017’ye ertelendi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

CHP Aydın İl Örgütü tarafından, 17 Aralık 2014'te partinin Aydın İl Binası'na, üzerinde istifa eden dört bakanın ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Yönetim Kurulu Üyesi Necmettin Bilal Erdoğan'ın fotoğraflarının bulunduğu "Çekin kirli ellerinizi bu halkın üzerinden" yazılı pankart asılmıştı. Necmettin Bilal Erdoğan, asılan pankartla kendisine ve eski bakanlara hakaret edildiği gerekçesiyle Aydın 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde CHP Aydın eski İl Başkanı Hikmet Saatçı hakkında dava açmıştı.

Aydın Adliyesi 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşma 25 Nisan 2017’ye ertelendi. Avukat Yılmaz Tilki, mahkemenin savunma tanıklarını dinlemesi yönünde karara vardığını, tanıkların rahatsızlarından dolayı gelemediğini, mahkemenin ertelendiğini söyledi. Mahkeme çıkışı konuşan CHP Aydın eski İl Başkanı Hikmet Saatçı, 17-25 Aralık’ı unutturmayacaklarını belirterek, “ 17-25 Aralık’ta söyledik; unutmadık, unutturmayacağız, bu bizim genel merkezimizin genel siyasetidir. İller olarak bunun takipçisiydik. Orada koyduğumuz pankarttan dolayı yargılanmaktayız. Yargılanması gerekenler yargılanmıyor, maalesef yargılanmaması gerekenler yargılanıyor. Ama biz bundan korkmuyoruz. Adalet önünde varsa cezamız çekeriz. Yargılanmayanlar da yargılansın onlar da varsa cezalarını çeksin” dedi. CHP Gençlik Örgütü ve CHP’liler Saatçı’yı yalnız bırakmadı. (ÖZGE SÖNMEZ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...

 







 
Son Eklenen Haberler