Takip Et

SON DAKİKA

"Bayrağı Eşek Adası'na dikin"

17 Ekim 2016, Pazartesi 15:29

     


CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Aydın'ın kendi kendine yetebilen bir il olduğuna dikkat çekerek, "Kimse buna engel olmaya çalışmasın. '17 ilçeye bayrak dikeceğiz' diyenler! Siz önce kaptırdığınız Eşek Adası’na bayrak dikin" dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)      

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran ve beraberindeki heyet CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci’yi makamında ziyaret etti. Ziyarette açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Aydın’ın en önemli geçim kaynaklarının turizm, sanayi ve tarım olduğuna dikkat çekti. Jeotermal santrallerinin bütün bu sektörler için büyük bir tehlike oluşturduğunu ileri süren Cankurtaran, "Havada kükürt oluşumu ve suların kirlenmesiyle birlikte tarım çok büyük bir sekteye uğruyor. Bunlar zaten ancak AK Parti’nin işi olabilir. Enerji santrallerine, yatırımlara açığız ama insan sağlığı ele alınmalı. Bu santraller, yeni bir yapılandırma içerisinde yapılmalı. Aydın, bütün illere örnek olabilecek illerden biridir. Kendi kendine yetebilen bir ildir. Kimse buna engel olmaya çalışmasın. '17 ilçeye bayrak dikeceğiz' diyenler! Siz önce kaptırdığınız Eşek Adası’na bayrak dikin” dedi.

"MÜLAKATLAR KAYIT ALTINA ALINSIN"

Aydın’da köy ve vatandaş ziyaretlerine devam edeceklerini ifade eden Cankurtaran, "Aydın’ın sorunları Türkiye sorunlarıyla eşdeğer. En büyük sorunlardan birisi de öğretmenler konusu. Birçok öğretmen açığa alındı ve atama yapıldı. Öğrenciler de öğretmensiz kaldı. Hastalar da doktorsuz kaldı. 'Bundan sonraki atamalarda mülakat yapılacak' denildi. Fakat mülakatlarda da insanların ideolojileri nedir? Siyasi partileri nedir? Kimlikleri nedir? Mezhepleri nedir? gibi sorular soruluyor. Bu Türkiye’de bunlara alışık değiliz. Biz tüm renkleriyle beraber yaşayan bir ülkeyiz. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, böyle soruların soru bankasında olmadığını söyledi. Bundan sonra yapılacak mülakatları videoya alın. Çekinecek bir şey yoksa. Kayıt altına alınsın” dedi.

"BAŞKANLIK SİSTEMİ AÇIKLAMASI DOLARI YÜKSELTTİ"

Ülke gündeminde yer alan başkanlık sistemini de değerlendiren Cankurtaran, “Ülkenin başka sorunu yokmuş gibi başkanlık sistemi ortaya çıktı. Önce terörü, geçim sıkıntısını ve işsizliği çöz. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de 'Fiili durum oluştu' dedi. Madem fiili durum oluşmasına bu kadar saygılıydınız. Kendi kongresi yapılacağı zaman, karşısına aday çıktığında neden 'Fiili durum oluştu' demedi. Bu açıklamaların ardından dolar da rekor kırdı. Başkanlık tartışmaları ile bu kaosun olacağı bilinir. Hükümet bile bile ekonomiyi kaosa götürecek zemini hazırlıyor” diye konuştu.

"HEDEFİMİZ 17 İLÇEYİ DE ALMAK"

CHP İl Başkanı Bayram İnci ise şunları söyledi: “CHP Aydın İl Başkanlığı olarak İl Danışma Kurulu toplantımızı tamamladık. Verimli bir çalışma oldu. Aydın’da CHP birinci parti ve Büyükşehir ile birlikte 9 ilçe belediyesi bizde. Bazıları Büyükşehir’e bayrak çekme hayali kurabilir. Büyükşehir’de daima bu ülkenin bayrağı olan Türk bayrağı dalgalanacaktır. Aydın'da CHP’nin iktidarı da devam edecektir. Hedefimizde 17 ilçeyi almaktır. Çünkü ülkeyi yönetemeyenleri görüyorsunuz. Ülkeyi yönetemeyenler, değişik hayaller peşinde. Ülkenin CHP’ye ihtiyacı var. Genel başkan yardımcımıza bize desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.”

Ziyarete, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya, Bozdoğan Belediye Başkanı Tümer Apaydın, Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir, gençlik kolları üyeleri ve çok sayıda partili katıldı. (MEHMET AKİF SÜTÇÜ)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler