Takip Et

SON DAKİKA

"Efeler halkı bana çok sahip çıktı"

7 Ağustos 2020, Cuma 14:02

     


Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, tvDEN'de yayınlanan Emin Aydın'la Baş Başa programının konuğu oldu. Atay, "Efeler halkı bana çok sahip çıktı. Çocukların sevindiğini görmek beni mutlu ediyor" dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Efeler'de çıkan yangınla ilgili konuşmasına başlayan Mehmet Fatih Atay, "Haksız yere suçlandığımız bir süreci yaşıyoruz. Halkımızı da yanıltıyorlar. Ben yangının olduğu anda akşam üstü hemen yangın yerine gittim. İmamköy ve Pınardere'ye gittim. Efeler Belediyesi'ne ait mesire alanından yangının çıkıp çıkmadığını tespit etmeye gittik. Yangın, Efeler Belediyesi'ne ait mesire alanından çıkmamıştır. Valilik de bu konuyla ilgili beyanda bulundu. Derenin içerisinde piknik yapan kişiler tarafından çıkmış yangın. Ben dün yeniden Pınardere ve İmamköy'e gittim. İnsanlarımızın yangından dolayı büyük zararı var. Hiç bir siyasi ayrım gözetmeksizin maddi ve manevi olarak yardım yapacağız. Belediye Meclisi de bu konuyla ilgili bana tam yetki verdi. İmamköy Mahallesi Muhtarı, yangının mesire alanından çıktığını belirtti. Bu yüzden tepkileri biz aldık ama yangının bizle alakası yok, bu tespit edildi. Çok büyük zarar var. Gelirlerinden mahrum olan yurttaşlarımızın listelerini yapıyoruz, onlara yardımlar yapacağız. O insanların yerine kendimi koyuyorum" dedi.

YKS BİRİNCİSİNE ÖDÜL

Efeler'den YKS birincisi öğrenciye ödül verildiğini söyleyen Atay, "Efeler'i gururlandıran öğrencilerimizi ödüllendireceğiz. O çocuklarımız örnek çocuklar. İmreniyor diğer çocuklarımız. Ben de birinci olayım diyerek hırslanıyorlar. Resim yarışması yaptık. Çocuklarımız mutlu oldular. Dereceye girenlere ödüller verdik. Bir şeyleri başardıkları zaman arkalarında Efeler Belediyesi'nin olduğunu hissetmelerini istiyorum. Spor branşlarına da desteğimiz sürüyor. Avrupa ve Türkiye Şampiyonaları'na katılıyorlar. Masraflarını biz karşılıyoruz" dedi.

"ÇOCUKLARI SEVİNDİRİYORUZ"

"Köylerden hiç sinemaya gitmemiş çocuklarımız var" diyen Atay, "Ben köylerden hiç sinemaya gitmemiş çocuklarımızı alıyorum, sinemaya götürüyorum. Onlara çok güzel çizgi filmler izletiyoruz. Tost ve ayran ikramı yapıyorduk. Müzeye götürüyorduk. İnanın o çocukların mutluluğu beni çok mutlu ediyor. Onları mutlu gördükçe daha çok şeyler yapmak istiyorum. Onlar bizim geleceğimiz. Bizim görevimiz onları altyapıya hazırlamak" dedi.

"EFELER'E PROFESYONEL TAKIM YAKIŞIR"

Atay, "Ben 12 yıl Gençlerbirliği Genel Sekreterliği görevini yönettim. Borçsuz bir kulüp yönettik İlhan Cavcav ile beraber. Şimdi de Efelerspor'un başındayım. Şimdi Amatör Süper Lig'deyiz. Profesyonel lig hedefimiz var. Efeler'e bir profesyonel takım çok yakışacak. Ben altyapıya çok önem veriyorum. Altyapıda 6 takım olacak. Yetiştirdiğimiz çocukları diğer kulüplere vereceğiz. Bunla ilgili bir talep elde etmeyeceğiz. Spora desteğimiz sürecek"

MATEMATİK PARKI PROJESİ

Atay, "Matematik Parkımız materyal dünyanın en büyük matematik parkı olacak. Çok heyecanlıyım bu parkla ilgili. Ben bir kısmın ihale yapacaktım. Park ve Bahçeler Müdürü ile mühendisimiz geldi, 'ben 300 bin TL eksikle bu parkı yapacağım' dedi. Bütün personel ve Efeler halkı bu projeye sahiplendi. Bilim Parkı 0-6 yaş çocuklarımız için, Matematik Parkı da 6-16 yaş grupları arasında olacak. Küçük minyatür bir trenimiz olacak. 1 milyon çocuk burayı gezecektir. Ben Türkiye Trafik Vakfı'ndan bir otobüs aldım. Otobüs bozuktu tamir ettirdim. Bu park dışında anaokulunda çocukların matematik öğrenebilecekleri bir otobüs yaptık, otobüsü de köylerimize götüreceğiz. Otobüsle eğitimler vereceğiz. Bunu da çok önemsiyorum" dedi.

"KATI ATIK ÜCRETİ ELEKTRİK FATURASIYLA TAHSİL EDİLSİN"

Katı atık ücretleriyle ilgili konuşan Atay, "Katı atık ücretleri elektrik faturasıyla beraber tahsil edilsin. Çünkü bu yönetmelikte su parasının içinde alınır diyor. Su parasını da Büyükşehir Belediyesi alıyor. Su aboneliği olmayan yerler var. Böyle olunca da katı atık ücreti alamıyoruz. Bu haksızlık bana göre. Belediyeler Birliği'ne de aktardım bu konuyu. Elektrik daha zorunlu. Elektrik olmayan yer yok. Elektrikle birlikte katı atık ücreti alınması daha doğru" dedi.

"ÇOK ÖZEL BİR SEBZE"

Çiftçiye destek olacağını söyleyen Atay, "Efeler'de çok özel bir sebze var. 25 milyon baş Enginar üretiliyor. 25 milyon başın hepsi de konserve olmuyor. Değişik cinsleri var. Çiftçilerimiz bu süreç içerisinde tüccarların eline kalıyor. Enginarları çok ucuza veriyorlar. Ben bununla ilgili görüştüm ve gereken hazırlıkları yaptık. Tepecik'te konserve olacak ve soğuk hava deposuna gidecek. Biz yaş incir reçeli yapacağız. Turşu yapacağız. Kestane şekeri yapacağız. Ceviz reçeli yapacağız. Enginar'dan kalan boşluklarda üretime devam edeceğiz. Burada sadece kadınlar çalışacak. Efeler Belediyesi'ne ait bir tarlamız kekik. Efeler Belediyesi'ne ait kekik suyu içebiliriz yakın zamanda. Lavanta dikmiştik ama uygun olmadı. İhracat yapacağız. Menderes Parkı'nın içerisine ve Mimar Sinan'da Efe Bakkal yapacağız. Bu bakkallarda kadın kooperatiflerimizin ürünleri satılacak. Nostaljik ürünler satacağız. İlçelerimizdeki kadın kooperatiflerimizin ürünleri satılacak" dedi.

BELEDİYE YATIRIMLARI

Belediye yatırımlarını açıklayan Atay, "Minibüs garajının olduğu yerde kotlar çok zor. Onlar oturtuldu. Metrekareleri 1 kat ineceğiz aşağıya. 3 kat otopark yapacağız. Üstüne de çarşı yapacağız. En arkaya da bir restoran yapacağız, nikah salonu yapacağız nostaljik, üstüne de kültür alanı yapacağız. Vakıflardan Kasaplar Hali'ni istiyorum. Orayı da öğrencilere kafeler yapmak istiyorum. Oraları bir sanat ve gençlik merkezi haline getirmek istiyorum. Hayalim bu. Hayalimi gerçekleştirmek istiyorum. Eski otogarın olduğu yeri kültür merkezi yapıyoruz, 3 kat otopark yapıyoruz. Kurtuluş Pazarı yani pazar pazarını da oraya kuracağız. En üstte bin kişilik tiyatro salonu yapacağız" dedi.

KURBAN KESİM YERLERİ

Kurban bayramı geçtiğini söyleyen Atay, "Efeler Belediyesi olarak kurban bayramını çok iyi geçirdik. Olumlu tepkiler aldık. Çok mutlu oldum. Efeler halkı bize sahip çıkıyor. Biz bu pandemi dönemi içerisinde tedbirler aldık. Biz sadece Ilıcabaşı, Çayköy Caddesi, Mimar Sinan, TOKİ ve Hayvan Pazarı'nda kesim yaptık. Herkes hijyenli bir şekilde kurbanını kesti. Hayvan Pazarı'nda hava kompresörü koyduk, hayvanları şişirmede kolaylık sağladık. Çay kahve ikramlarında bulunduk" dedi.

SOSYAL MESAFEDE SIKINTI VAR

Covid19 denetimleri yaptığını söyleyen Atay, "Pandemi sürecinde ilk başta katı tedbirler alındı. Şimdilerde ise rehavete kapılan insanlarımız var. Maske takılıyor ama sosyal mesafeye kimse uymuyor. Önlemleri aldık belediye olarak" dedi.

"ŞİKAYET ALMADIK"

"Su sorunu varsa bu bizim de sorunumuz" diyen Atay, "Ben seçimden önce Efeler Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi kavramını ortadan kaldıracağım demiştim. Su sorunu varsa bu bizim de sorunumuzdur. Su sorunuyla ilgili bir şikayet almadık. Sıcakların da etkisiyle istenmeyen şeyler olabiliyor" dedi.

"KİTAP KAFE YAPIYORUZ"

Daha önce ilkokul, ortaokul ve liseler için matematik dersinin online şifrelerini dağıttığını söyleyen Atay, "Eylül ayından sonra bütün derslerin online şifrelerini dağıtacağız. Çocuğunuz orta 2'de hasta oldu gidemedi. Hangi konu işlendi örnek olarak coğrafya bölgeler. Oradan tıklayacak ve dersi izleyecek. Bunlardan çocuklarımız ücretsiz faydalanacak. Eğitimden geri kalmamaları için yaptım. Her evde bilgisayar yok tabi. Ders çalışma merkezleri yapacağız. Göz hastanesinin karşısındaki yere de kitap kafe yapıyoruz. Efeler halkı da evlerinde okumadığı kitapları ayırsınlar, kitap kampanyası yapacağız" diye konuştu. (ARİF YILMAZOĞLU)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler