Takip Et

SON DAKİKA

Tezcan: “Temamız sadece adalet”

5 Temmuz 2017, Çarşamba 15:50

     


CHP Aydın Milletvekili, Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, 9 Temmuz’da Maltepe’de büyük bir adalet buluşması olacağını belirterek, “Bu yürüyüşün tek sloganı ‘hak, hukuk, adalet’ olacak. Temamız sadece adalet” dedi.

 

CHP’li Tezcan, partisinin Kocaeli Şirinyalı’da yapılan Merkez Yönetim Kurulu(MYK) toplantısının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Tezcan, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasına tepki olarak başlatılan ‘Adalet Yürüyüşü’nün son haftasına girildiğini belirterek, “Artık geri sayım başladı. Pazar günü büyük buluşmayı gerçekleştiriyoruz. 15 Haziran günü Ankara’dan Sayın Genel Başkanımızın yola çıktığı andan bu yana, Adalet Yürüyüşü’ne büyük destek veren toplumumuzun her kesiminden, gönlünü burayla paylaşan vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Yürüyüşün dalga dalga büyüdüğünü dile getiren Tezcan, “9 Temmuz'da, saat 18.00’de, Maltepe’deki büyük buluşmayı gerçekleştireceğiz. Adalet özlemi olan herkesin buluşacağı ve sesini oradan bütün dünyaya duyuracağı büyük buluşmayı gerçekleştireceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

 

“ADALET ORTAK PAYDASINDA BULUŞACAĞIZ”

MYK’da pazar günkü mitingle ilgili son düzenlemelerin yapıldığını kaydeden Tezcan, “Mitingle ilgili bir kurallar bütünü oluşturup sizlerle paylaşacağız. Bu yürüyüşün tek sloganı, ‘hak, hukuk, adalet’ olacak. Temamız yalnızca adalet. Bu yürüyüşün pankartı, afişi, flaması ‘adalet’ olacak. Hiçbir siyasi parti bayrağı taşınmayacak. Yalnızca Türk bayrakları ve Atatürk posterleri taşınacak” diye konuştu.

 

9 Temmuz’da Maltepe’nin büyük bir adalet buluşmasına ev sahipliği yapacağını vurgulayan Tezcan, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Adalet sözcüsü, adalet kılıcı, adalet temsilcisi Kılıçdaroğlu. Bu sözleri ben söylemiyorum. 21 günlük yürüyüşte vatandaşların sevgi gösterileriyle genel başkanımıza taktıkları isimler bunlar. 9 Temmuz Pazar günkü buluşma, adalet ortak paydasında 'hayır' buluşmasından daha geniş bir buluşmayı temsil edecek. 16 Nisan’da 'evet' diyenlerin de beklentilerini kucaklayan bir büyük adalet buluşması gerçekleştireceğiz.”

 

“HAKİM VE SAVCILAR SÜRGÜN EDİLDİ”

Son yayınlanan Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Kararnamesi’yle ilgili eleştirilerde de bulunan Tezcan, 780 hakim ve savcının yerinin değiştirilmesini ‘sürgün’ olarak nitelendirdi.

Tezcan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Artık iktidarın, FETÖ’cü hakim ve savcılara yönelik işlem yapıyorum deme şansı da kalmadı. Çünkü 3 bin 500 hakim ve savcıyı FETÖ’cü oldukları gerekçesiyle ihraç ettiler. FETÖ’cü olan yargı mensuplarına yönelik işlemlere herhangi bir itirazımız dün de olmadı. Bugün de olmaz. Yarın da olmayacaktır. Ancak bu HSK kararnamesinin iktidara koşulsuz biat etmeyen savcıları, hakimleri sürgün kararnamesi olduğunu çok iyi biliyoruz.”

 

“NİYETLERİ DEMOKRASİ ARAMAK DEĞİL"

15 Temmuz darbe girişimini protesto etmek amacıyla düzenlenen Demokrasi Nöbetleri hakkında da konuşan Tezcan, “Biz bu kutlu yürüyüşü başlattığımız zaman ‘Adalet, adliye sarayında aranır, sokaklarda aranmaz’ diyenler, demokrasiyi meydanlarda nöbet tutarak arama noktasına gelmişler. Bizim, adaleti sokaklarda aramamızı hazmedemeyenler, demokrasiyi sokakta aramaya başlamışlar. Bu önemli ve ibret verici bir gelişmedir” ifadelerini kullandı.

CHP’li Tezcan, sözlerine şöyle devam etti: “Demokrasi nöbeti çağrısını yapanlar acaba Türkiye’de demokrasiyi kimin kaybettirdiğinin farkındalar mı? İktidarda kim var Türkiye’de? Bu çağrıyı yapanların iktidar kullanma yetkisi yok mu? Biz mi yönetiyoruz Türkiye’yi? Türkiye’de demokrasiyi ortadan kaldıran, kaybettiren Ana Muhalefet Partisi mi? Hem ülkeyi yöneteceksiniz, devletin tüm imkanları elinizde olacak. Ondan sonra meydanlarda demokrasi arayacaksınız. Buna söyleyecek söz bulamıyoruz.”

“Gerçekten demokrasi istiyorlarsa, iktidara destek vermeye hazırız” diyen Tezcan, “Onların niyeti demokrasiyi aramak değil, yok ettikleri demokrasi üzerinden bir 'tek adam rejimi' kurmaktır. Oradan demokrasi çıkmaz” dedi. (KIVANÇ UĞUR)

HABER VİDEOSU

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...     







 
Son Eklenen Haberler