Takip Et
  • 4 Mayıs 2024, Cumartesi 20:35

İlk iptal topuklu efeye... Mahkemeden plaj kararı

Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Aydın Valiliği arasında imzalanan sözleşme ile belediyenin Kuşadası ilçe sınırlarındaki plajları kiralama kontratı iptal edildi. odatv.com'da yer alan habere göre; Kuşadası sınırları içindeki 359.659 metrekare plaj alanı ile birçok ... haberin devamı için tıklayın

Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Aydın Valiliği arasında imzalanan sözleşme ile belediyenin Kuşadası ilçe sınırlarındaki plajları kiralama kontratı iptal edildi. 

odatv.com'da yer alan habere göre; Kuşadası sınırları içindeki 359.659 metrekare plaj alanı ile birçok büfenin de yer aldığı Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Kuşadası Belediyesinin sahibi olduğu Arya A.Ş. isimli şirket arasında ki plajların işletilmesi temizliği ve bakım protokolü de bu iptal kararı ile geçerliliğini yitirdi.

VATANDAŞ ŞİKAYETİYLE DAVA AÇILDI
Kuşadası’nda su sporları işi ile iştigal eden Halil Ovanmak isimli şahsın açtığı dava sonucunda plajlar ile kıyının kullanım hakkını Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne veren protokol iptal edildi.
2018 yılında Aydın Valiliği (Defterdarlığı), ile Aydın Büyükşehir Belediyesi arasında Kuşadası sahillerinin kullanımına ilişkin bir protokol imzalanmıştı. Aydın Büyükşehir Belediyesi protokoldeki haklarını Aybel A.Ş. isimli şirketine, AYBEL A.Ş., ise 2020 yılında Kuşadası Belediyesine ait Arya Turistik A.Ş. isimli şirkete devretmişti.
Halil Ovanmak isimli vatandaş tarafından açılan dava sonucunda İzmir BİM 7. İdare Dairesi 2023/2312 esas, 2024/464 karar sayılı ilamı ile Aydın Valiliği ile Aydın Büyükşehir Belediyesi arasında Kuşadası sahillerinin kullanımına ilişkin 07/05/2018 tarihli protokolü iptal etti.

Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Aydın Valiliği arasında imzalanan sözleşme ile belediyenin Kuşadası ilçe sınırlarındaki plajları kiralama kontratı iptal edildi. odatv.com'da yer alan habere göre; Kuşadası sınırları içindeki 359.659 metrekare plaj alanı ile birçok büfenin de yer aldığı Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Kuşadası Belediyesinin sahibi olduğu Arya A.Ş. isimli şirket arasında ki plajların işletilmesi temizliği ve bakım protokolü de bu iptal kararı ile geçerliliğini yitirdi. VATANDAŞ ŞİKAYETİYLE DAVA AÇILDI Kuşadası’nda su sporları işi ile iştigal eden Halil Ovanmak isimli şahsın açtığı dava sonucunda plajlar ile kıyının kullanım hakkını Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne veren protokol iptal edildi. 2018 yılında Aydın Valiliği (Defterdarlığı), ile Aydın Büyükşehir Belediyesi arasında Kuşadası sahillerinin kullanımına ilişkin bir protokol imzalanmıştı. Aydın Büyükşehir Belediyesi protokoldeki haklarını Aybel A.Ş. isimli şirketine, AYBEL A.Ş., ise 2020 yılında Kuşadası Belediyesine ait Arya Turistik A.Ş. isimli şirkete devretmişti. Halil Ovanmak isimli vatandaş tarafından açılan dava sonucunda İzmir BİM 7. İdare Dairesi 2023/2312 esas, 2024/464 karar sayılı ilamı ile Aydın Valiliği ile Aydın Büyükşehir Belediyesi arasında Kuşadası sahillerinin kullanımına ilişkin 07/05/2018 tarihli protokolü iptal etti.