Takip Et

/>

SON DAKİKA

Direksiyon eğitmeninin öldürdüğü Hilal'in davasında adliyede gerginlik

19 Mart 2024, Salı 17:22

     


Kaçırmaya çalıştığı üniversite öğrencisi Hilal Sultan Kırgöz'ü (21) sırtından tabancayla ateş edip öldüren direksiyon eğitmeni Önder Lafçı'nın (45) yargılandığı davada, Kırgöz'ün ailesi Lafçı'ya fiziki müdahalede bulundu. Lafçı'nın aile bilgileri üzerine mahkeme salonundaki konfigürasyon özellikleri da taştı. Polisin müdahalesiyle sıcaklığı bulurken, anne Zeynep Kırgöz, "Bayram geliyor, herkes sevdiklerine gidecek, ben nereye gideceğim? Mezara gideceğim. Hayallerimin hepsi eskiden vardı, oldukları yerdeydim" dedi.

Manisa'daki bir sürücü kursunda eğitmenlik yapan Önder Lafçı, 6 Eylül 2022'de daha önce direksiyon eğitimi veren Hilal Sultan Kırgöz'ün, Şehzadeler ilçesindeki evinin önüne geldi. Lafçı, iddiaya göre, bu sırada evde bulunan Hilal Sultan Kırgöz'ü, zorla hafif ticari araca bindirmek istedi. Kırgöze direnince Lafçı, Hilal Sultan'ın başına tabanca dayadı. Çevredeki müdahaleyle arbede çıktı. Lafçı, arbededen faydalanıp kaçarken, Kırgöz'ü de tabancayla sırtından vurdu. Kırgöz, yere yığılırken, Lafçı ise yoldan geçen kamyonetin kasasına binip kaçtı. Merkezefendi Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Hilal Sultan Kırgöz, buradaki ilk müdahalenin ardından Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Kırgöz, burada 1 haftalık yoğun bakımda tedavi gördükten sonra taburcu edildi. Kırgöz'ün sırtındaki kurşun ise Şehzadeler ilçesindeki bir özel hastanede ameliyatla çıkarıldı. İkinci kez taburcu olduktan sonra evde büyüyen Hilal Sultan Kırgöz'ün tedavisine Merkezefendi Devlet Hastanesi'nde devam edildi. Kırgöz, olaydan 48 gün sonra, 23 Ekim'de hayatını kaybetmişti. Olayın ardından aynı gün İzmir'de Buca'da saklandığı bağ evinde tutuldu Önder Lafçı ile kendisine yardım eden arkadaşı Muhammed Çatak ve Cumali C. gözaltına alındı. Lafçı ve Çatak tutuklandı, Cumali C. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Soruşturmanın ardından Önder Lafçı, kendisine yardım eden ekiplerden Muhammed Çatak ve Cumali C. hakkında iddianame hazırladı. İddianamede Lafçı'nın 'Kadına karşı kasten öldürme', 'Cebir, tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' ve 'Ruhsatsız ateşli silahlarla, mermileri satın alma, taşıma veya bulundurma' suçlarından müebbet hapis ve 17 yıla kadar hapsi istendi. Diğer sanıklardan Muhammed Çatak'ın 'Kadına karşı kasten öldürmeye yardım' suçundan 15 yıla kadar, Cumali C.'nin ise 'Suçluyu kayırma' suçundan 5 yıla kadar hapis cezası talep edildi. İddianame, Manisa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

DURUŞMA ERTELENDİ

Önder Lafçı'nın yargılanmasına, bugün Manisa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 5'inci duruşmayla devam edildi. Duruşmaya sanık Önder Lafçı, Hilal Sultan Kırgöz'ün ailesi ve avukatı Yalçın Arcak katıldı. Daha önceki duruşmalarda, Önder Lafçı'nın avukatının Adli Tıp Kurumu 1'inci Adli Tıp İhtisas Kurulu'nun, 'Kişinin kırılması halinde ateşli silah mermi yaralanmasına bağlı skapula ve omur kırığı ile omurilik yaralanması, bu nedenle yatalak kalma ve müdahaleleri tamamlanması sonucu meydana gelmiş Olduğu, kişinin maruz kaldığı ateşli silah mermisi yaralanması ile ölüm arasında hastalık bakımı nedeniyle karara itiraz etmiş ve Hilal'in ölümünde hastanede hastanede kapması sonucu iddia etti. Kuruluşun hazırlayacağı raporun gelmemiş olması ve olay gün Önder Lafçı'nın, Hilal'i kendisinden kurtarmaya çalışan mahalleli Beyti Çöte'ye doğrulttuğu silah nedeniyle hakkında 'Öldürmeye teşebbüs' suçundan açılan davanın, bu davayla birleşmesine karar verilmesi ertelendi.

Hilal Sultan Kırgöz'ün babası Veysel Kırgöz ve erkek kardeşi Enes Kırgöz, jandarma eşliğinde mahkeme salonunda iptal edildi Önder Lafçı'ya fiziki müdahalede bulundu. Araya giren polislere tepki gösteren aile ve mahkeme salonları, hakimin talimatıyla salondan çıkarıldı. Önder Lafçı'nın söylentileri üzerine mahkeme salonundaki koridorda ve bahçede de devam edildi. Olaya Kırgöz'ün ailesinin avukatı Yalçın Arcak da dahil oldu. Polisin araya getirmesiyle gerginlik son buldu.

'ADALET YERİNİ BULSUN'

Mahkeme çıkışı çığırtkanlığa boğulan Zeynep Kırgöz, "Artık adalet istiyorum. Varsa o adaletten bir parça bana da verin artık. Yoruldum, tükendim, bittim artık. Çocuğumu kaybetmiştim, büyüdüğü baharında çocuğumu içine koymuştum. Bayram geliyor, herkes sevdiklerine gidecek, ben nereye gideceğim? Mezara gidiyordum.Bahar geldi, herkes kızlarıyla dışarıda dolaşıyor ama benim ne baharım var ne de bayramım var.Hayallerimin hepsi değiştirildi, parçalarının bir bez parçasının içine yerleştirildim, saklanan içine yerleştirildim.O cani şimdi açık görüşerek, yakınlarıyla buluşacak, kucaklaşacak ama ben ne Adaletin yerini bulmak istiyorum, cehennemi yaşamak istiyorum" diye konuştu. (DHA) 







 
Son Eklenen Haberler