Takip Et

/>

SON DAKİKA

Gezici kütüphaneler depremzedelerin yanında

29 Mart 2023, Çarşamba 17:54

     


Bu yıl 59.’su yapılan geleneksel Kütüphaneler Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanıyor

Aydın İl Halk Kütüphanesi her yıl olduğu gibi bu yılda birçok etkinliğe ev sahipliği yapıyor. 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan 11 ilimizde büyük yıkımlara yol açan deprem sonrası, bu bölgelere Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kütüphaneler ve Yayımlar Müdürlüğü tarafından Gezici Kütüphaneler gönderilmişti.

Aydın İl Halk Kütüphanesi, yine Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında, Aydın Kredi Yurtlar Kurumu’nda konaklayan başta çocuk ve gençler olmak üzere tüm depremzedeler için, psikososyal destek amacıyla Gezici Kütüphaneler etkinliğine imza attı.

Edinilen bilgilere göre İl Halk Kütüphanesi bu yıl 2000 adet kitap alımı yaptı. Bu kitaplar, Aydınlıların en çok talep ettiği yayınlar doğrultusunda belirleniyor. Büyük küçük tüm insanlara fiziki ve dijital araştırma, inceleme imkânını ücretsiz olarak tanıyan, toplumumuzun ‘’bilgi toplumu’’ olma yolunda bireylerin hayatlarının her dönemindeki bilgi gereksinimlerini karşılamak adına halk kütüphanelerinin büyük önem taşıdığı belirtildi. (MELİSA ÇİZMECİOĞLU)







 
Son Eklenen Haberler